Noorderlichtreis Luosto

Helaas, deze reis is volgeboekt. Ook bijna alle andere noorderlichtreizen naar Lapland zijn vol. Wilt u toch deelnemen aan een noorderlichtreis? Er zijn nog een aantal plaatsen zijn op onze reizen naar IJsland. Meer informatie over deze mooie reis vind je hier.

Luosto is één van onze favoriete noorderlichtlocaties. Het ligt voldoende noordelijk, de locals zorgen voor zo weinig mogelijk lichtvervuiling en de accommodaties en activiteiten zijn er van een hoog niveau. Ga samen met noorderlichtjager Ruben Weytjens een volle maar comfortabele week naar dit mooie plaatsje in Centraal Fins Lapland. Overdag geniet je van het prachtige arctische landschap tijdens verschillende typisch Lapse activiteiten. Zoals een tocht achter een span husky’s en een rit op een sneeuwscooter. Ook is er een exclusief programma voorzien op en rond een lokale rendierboerderij. Op de vrije dagen kan je er eventueel gaan skiën of bijvoorbeeld de amethistmijn bezoeken. Dagelijks houdt Ruben je op de hoogte van de noorderlichtsituatie en ga je zodra condities gunstig zijn op jacht. Hiermee maximaliseer jij je kans op het zien en eventueel fotografisch vastleggen van noorderlicht.  

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort:
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 31 december óf 18 februari van Amsterdam naar Ivalo in Fins Lapland. Via het van origine goudzoekersdorpje Tankavaara (incl. verrukkelijke rendierlasagne lunch en bezoek aan het goudmuseum) reis je met Ruben* en de medereizigers naar Luosto. Luosto is een klein en compact plaatsje in de machtige taigawoud, aan de voet van de Luostotunturi heuvel, met diverse skipistes. Hier in deze besneeuwde wildernis verblijf je de aankomende 7 nachten. Een aantal activiteiten zijn al inbegrepen. Naast een sneeuwscootersafari bezoek je de Jaakkola rendierboerderij, waar je na het diner in een gezellige kota zelfs op jacht gaat naar het noorderlicht per slee en rendier. Ook ga je met de husky’s op pad door de dichte taiga bossen van Luosto, en doen we een noorderlichtjacht op sneeuwschoenen  Elke dag krijg je van noorderlichtgids Ruben een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen.
* in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Ruben Weytjens , onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 7 nachten in een hotelkamer of bungalow in Luosto op basis van halfpension
Transfers:
 • Luchthaven Ivalo - Luosto: ca. 4,5 uur (incl. 2 uur stop in Tankavaara)
 • Luosto - Ivalo: ca. 2,5 uur

 

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Prachtig verblijf in de taiga bossen
 • Bezoek aan Tankavaara incl. lunch en bezoek aan goudmuseum
 • Huskysafari (ca. 8-10 km)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Een exclusief programma bij Jaakkola rendierfarmboerderij, incl. diner in traditionele kota en avondtocht met rendieren op jacht naar het noorderlicht (ca. 4.5 uur)
 • Noorderlichtjacht op sneeuwschoenen (ca. 3-5 uur)
 • Goede ski-mogelijkheden
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét Noorderlichtgids
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • 31 dec of 18 feb
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Incl. activiteiten
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Luosto

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een imponerende route ...

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Onderweg maak je een stop bij het interessante Tankavaara. De verrukkelijke lunch, de eerste rendieren en het bezoek aan het Tankavaara goudmuseum vormen de perfecte kennismaking met Lapland. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi staat een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te kunnen aanschouwen.

 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een ...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Vanaf de heuvels geniet je van prachtige vergezichten over het oneindige taigawoud. Ongeveer halverwege stop je bij een knusse Finse kota om te genieten van koffie en een klein broodje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. In het hotel restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht. Ruben zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert. 

Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag en noorderlichtjagen op sneeuwschoenen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel heb je de dag voor jezelf. Trek je warme kleren aan en...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel heb je de dag voor jezelf. Trek je warme kleren aan en ga lekker op je eigen tempo genieten van Lapland. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de Aarnikota, om boven het open vuur een pannenkoek te bakken. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er nauwelijks. Na het diner gaan we op jacht naar het noorderlicht op sneeuwschoenen, op de flanken en misschien zelfs de top van de Luostotunturi heuvel. De duur en route is afhankelijk van de noorderlichtcondities van dat moment.

Duur noorderlicht sneeuwschoen-programma: ca. 3-5 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Husky’s

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond maak je goed gebruik van het uitgebreide o...

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond maak je goed gebruik van het uitgebreide ontbijtbuffet. Vandaag staat er weer een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Na een uitgebreide instructie van de huskygids ga je op pad met een span husky’s voor een tocht van ca. 8-10km. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Halverwege de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld wat te gaan wandelen door het Winterwonderland, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan skiën. Je dineert vandaag in het “Kelo restaurant”, waar een dinerbuffet met Lapse gerechten wordt aangeboden. Na het diner volgt de noorderlichtbriefing van Ruben en eventueel noorderlichtjagen.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (2 personen per slee)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Misschien...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Misschien heb je een optionele excursie geboekt? Bezoek bijvoorbeeld de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Huur een fatbike, of ga op eigen gelegenheid de Luostotunturi beklimmen om het prachtige Winterwonderland te beklimmen. In het hotel restaurant wordt vanavond het dinerbuffet aangeboden. ’s Avonds gaan we bij gunstige condities weer noorderlichtjagen.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, lang...

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, langlaufen, wandelen of misschien een optionele excursie? Het hoogtepunt voor vandaag is echter ongetwijfeld het exclusieve avondprogramma met bezoek aan de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, om eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten. 
Duur rendierfarm-programma: ca. 4,5 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Jouw laatste volle dag in Lapland. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je h...

Jouw laatste volle dag in Lapland. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op deze laatste avond is er een uitgebreid buffet voorzien in het gezellig aangeklede blokhutrestaurant met verrukkelijke arctische gerechten. Vervolgens ga je bij gunstige condities nog een laatste maal de batterijen opladen om te jagen op het magische noorderlicht.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Ivalo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!
Dag 2 Sneeuwscooteren!
Dag 3 Vrije dag en noorderlichtjagen op sneeuwschoenen
Dag 4 Husky’s
Dag 5 Vrije dag in Luosto
Dag 6 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Tot ziens, Lapland!
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan vooraf of ter plaatse via de receptie of in samenspraak met je gids.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

luosto-sneeuwscooter-rendierfarm

Sneeuwscootertocht naar rendierboerderij

Met de sneeuwscooter maak je een prachtige tocht door de natuur van Lapland naar een idyllische rendierboerderij. Hier maak je kennis met een eeuwenoude Lapse traditie en ervaar je het rijden op een slee, getrokken door rendieren!

 • Prijs: € 168 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
luosto-sneeuwscooter-amethistmijn

Sneeuwscootersafari naar de amethistmijn

Je rijdt per sneeuwscooter naar de top van de Lampivaara heuvel, naar de ingang van de amethistmijn. Leer alles over deze bijzondere edelsteen en zoek zelf naar je eigen gelukssteen!

 • Prijs: € 131per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
luosto-ijsvissen-sneeuwscooteren

IJsvissen en sneeuwscooteren

Per sneeuwscooter rijd je door het besneeuwde bos naar een bevroren meer, waar de gids een goede locatie zoekt voor het ijsvissen. Gooi je hengeltje uit en met een beetje geluk haal je een vis onder het ijs vandaan. Na het vissen warm je je op bij het open vuur met een warm kopje koffie, voor je weer terug rijdt naar Luosto.

 • Prijs: € 138 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

luosto-middag-huskys

Middag met de husky's

Smaakt de huskysafari introductie naar meer? Maak dan ook deze lange tocht van ca. 20 km met de enthousiaste husky's. Transfer per auto van en naar de huskyfarm. Koffie en snacks in een traditionele Lapse kota.

 • Prijs: € 231 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
luosto-bezoek-rendierpark

Bezoek aan het rendierpark

Per auto word je naar de rendierfarm gebracht. Op het park krijg je informatie over rendierhouderij in Lapland en maak je een ritje op een slede, voortgetrokken door een rendier. Bij een knisperend kampvuur geniet je van een kop koffie.

 • Prijs: € 132 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

luosto-sneeuwschoenwandeling-np

Sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park

Een wandeling op sneeuwschoenen door een prachtig landschap. Zonder die 'tennisrackets' zou je hier diep wegzakken. De gids geeft je instructies, wijst je de weg en vertelt over de prachtige natuur.

 • Prijs: € 72 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
luosto-fatbike

Sneeuwavontuur met fatbikes

Winterse fietsexcursie met fatbikes over de besneeuwde paden. Na een instructie begint het avontuur en neemt de gids je mee op een fatbike-tocht door het mooie landschap van Luosto. Stap op de fiets en geniet van deze bijzondere rit! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje bij een open kampvuur.

 • Prijs: € 84 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • De klassieker Volgeboekt
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 18 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb