PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Luosto

“Op jacht naar het noorderlicht in het hart van Lapland”

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Welkom in het land van het noorderlicht!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo vertrek je samen met de reisleider en de medereizigers in een bus naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Onderweg maak je een stop bij het interessante Tankavaara. De verrukkelijke lunch, de eerste rendieren en het bezoek aan het Tankavaara goudmuseum vormen de perfecte kennismaking met Lapland. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi staat een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens de eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te kunnen aanschouwen. We doen de noorderlichtjacht op loopafstand van ons verblijf.

 

Dag 2

Dag 2 De natuur in op sneeuwschoenen

De natuur in op sneeuwschoenen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel-restaurant staat de eerste natuurexcursie op het programma. We hebben deze excursie samen met Lapland Safaris speciaal voor deze reis georganiseerd. Dankzij de sneeuwschoenen kunnen we nét even wat dieper de natuur in gaan. Naar plekken waar je vol overgave kunt genieten van de rust en stilte en heerlijk kunt fotograferen. De excursiegids is onze navigatie en zal bij het open vuur zorgen voor een broodje en warm drankje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. In het hotel-restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in Luosto gaan jagen op het noorderlicht. De gids zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert.

Duur sneeuwschoen-programma: ca. 4 uur.

Dag 3

Dag 3 IJsvissen met sneeuwscooters

IJsvissen met sneeuwscooters

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel-restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Ongeveer halverwege stop je bij een uitloper van een rivier of op een meertje om te gaan ijsvissen. Een prachtig contrast; de adrenaline op de sneeuwscooter versus het mindfull hengelen boven jouw zelf geboorde gat in het ijs. Dinerbuffet in het hotel-restaurant en – afhankelijk van de condities – een noorderlichtjacht in Luosto.

Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Husky’s

Husky’s

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond maak je goed gebruik van het uitgebreide ontbijtbuffet. Vandaag staat er weer een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Na een uitgebreide instructie van de huskygids ga je op pad met een span husky’s voor een tocht van ca. 8-10km. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een ander zit in de slee. Halverwege de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld wat te gaan wandelen, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan skiën. Je dineert vandaag in het “Kelo restaurant”, waar een dinerbuffet met Lapse gerechten wordt aangeboden. Na het diner volgt de noorderlichtbriefing en de eventuele noorderlichtjacht.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (2 personen per slee)
 

Dag 5

Dag 5 Een dag voor jezelf

Een dag voor jezelf

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel heb je de dag voor jezelf. Trek je warme kleren aan en ga lekker op je eigen tempo genieten van Lapland. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de Aarnikota, om boven het open vuur een pannenkoek te bakken. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er nauwelijks. Na het diner gaan we op jacht naar het noorderlicht op sneeuwschoenen, op de flanken en misschien zelfs de top van de Luostotunturi heuvel. De duur en route is afhankelijk van de noorderlichtcondities van dat moment.

 

Dag 6

Dag 6 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, langlaufen, wandelen of misschien een optionele excursie? Het hoogtepunt voor vandaag is echter ongetwijfeld het exclusieve avondprogramma met bezoek aan de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht. Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, om eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten.

Duur rendierfarm-programma: ca. 4,5 uur.

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Laatste volle dag in Lapland

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op vrijdagavond is er een uitgebreid buffet voorzien in het gezellig aangeklede blokhutrestaurant met verrukkelijke arctische gerechten. Vervolgens ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht.
 

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Tot ziens, Lapland!

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Ivalo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: