PRINT PAGINA

Mattarahkka Lodge 5 dagen

Doe herinneringen voor het leven op in dit romantische stukje Zweeds Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland

Welkom in Zweeds Lapland

Deze mooie reis begint met de vlucht naar Kiruna in Zweeds Lapland. Vanaf hier word je per busje naar Mattarahkka Northern Lights Lodge gebracht, op ongeveer 20 minuten rijden. Een warm welkom staat je te wachten met een kopje koffie of thee en wat lekkers. Nadat je bent bijgekomen van de reis wordt er een heerlijke lunch voor je klaargemaakt en in de avond ga je op jacht naar het magische noorderlicht en leer je hoe je dit natuurlijke fenomeen het beste kan vastleggen op camera. Heb je geen eigen camera? Geen probleem, deze krijg je ter plaatse te leen. Tijdens het wachten op het noorderlicht geniet je van een BBQ op het Aurora terras. Overnachting in Máttaráhkká Northern Lights Lodge.
Duur programma: ca. 3,5 uur  

Dag 2

Dag 2 Tijd voor wat adrenaline

Tijd voor wat adrenaline

Vandaag staat er een inspannende huskytocht op het programma en ga je zelf je eigen slede met husky-span besturen. Tijdens de tocht stop je om van een lunch met uitzicht te genieten en kun je wisselen van bestuurder met je slee maatje. Na de huskytocht word je vervolgens per busje naar het wereldberoemde ijshotel gebracht, waar je 1,5 uur de tijd hebt om de meest spectaculaire hotelkamers te bewonderen die gemaakt zijn van sneeuw en ijs. De dag wordt vervolgd met een bezoek aan een Sami dorp waar je meer leert over de Sami cultuur, de leefstijl en geniet je van een diner in een traditionele tipi. Overnachting in Máttaráhkká Northern Lights Lodge. 
Duur huskytocht: ca. 4 uur, incl.lunch, 2 personen per slede
Duur bezoek IJshotel: ca. 1,5 uur
Duur Sami bezoek en diner: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Lokale hobby: ijsvissen

Lokale hobby: ijsvissen

Vandaag ga je opnieuw op avontuur. Na een korte instructie vertrek je per tweetal met een sneeuwscooter door het besneeuwde landschap richting een afgelegen meer waar je gaat ijsvissen op Arctic char. De gids laat je zien en legt je alles uit wat je moet weten over ijsvissen. Wanneer jij je geluk beproeft op het ijs zal de gids een vuurtje maken waarop hij een heerlijke lunch klaarmaakt. Dus ga rustig zitten en geniet van deze unieke ervaring. Mocht je je vangst willen houden kunnen zij het voor je klaarmaken en koken op de traditionele Lapse manier. Na het ijsvissen vervolgt de sneeuwscootettocht weer verder en kun je van bestuurder wisselen. Sluit de namiddag relaxt af met een privé uurtje in de hot tub. Zie je jezelf al genieten met een glas champagne onder de heldere sterrenhemel? Grote kans dat het noorderlicht vanavond nog een show geeft, want de omgeving van Kiruna staat bekend om de goede noorderlichtkansen. 's Avonds staat het diner alweer op je te wachten, je kunt zo aanschuiven! het kan niet anders of je gaat vanavond heerlijk relaxt slapen. Overnachting in Máttaráhkká Northern Lights Lodge. 
Duur programma: ca. 4 uur inclusief lunch (sneeuwscootertocht 25 km, 2 personen/scooter)

Dag 4

Dag 4 Een dagje vrij!

Een dagje vrij!

Vandaag heb je een lekker dagje ter vrije besteding. Bezoek de stad Kiruna of ga op avontuur op de langlaufski’s of sneeuwschoenen die gratis voor je klaarstaan. Zorg natuurlijk wel dat je 's avonds op tijd terug bent voor alweer het laatste heerlijke 2-gangendiner in de lodge. Heb je vanavond weer het geluk om het noorderlicht te zien? Overnachting in Máttaráhkká Northern Light Lodge  

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

De tijd vliegt! Nog even genieten van een heerlijk ontbijt voordat je teruggebracht wordt naar het vliegveld voor je vlucht naar huis. Het was een onwijs mooie reis die je niet snel meer zult vergeten.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: