Winterwonderland® week Kids PAN Village Oulanka bungalows

Wil je een actieve wintervakantie met bijzondere activiteiten samen met je gezin beleven in Lapland? Een geliefde reis voor families met (jonge) kinderen is de Winterwonderland® week Kids PAN Village in Salla. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Lapland en ben je in één keer in een andere wereld. Ontdek hoe het is om samen met je kinderen de energieke husky’s te begroeten en te glijden over de sneeuw in een huskyslede door een glooiend besneeuwd landschap met onderweg een wildernislunch rondom een houtvuur. Dit is nog maar een tipje van de sluier want zo zijn er deze week vele nieuwe dingen zelf te doen en te leren zowel voor de kinderen als de ouders onder begeleiding van de Lapse gidsen. Geniet ten volle van Winterwonderland® week Kids PAN Village in Salla!


Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies, inclusief 4x een wildernislunch. Extra op de dag van aankomst is een lichte lunch en een dinerbuffet, en een ontbijtbuffet de volgende ochtend.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 2 uur

Kinderen
Wij adviseren deze reis voor families met kinderen van 3 t/m 13 jaar oud. Wil je deze reis boeken met jongere of oudere kinderen? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.
 

Highlights

 • Sneeuwschoenwandelen met ijsvissen (ca. 5-6 uur)
 • Bezoek rendierfarm met rendiersafari (ca. 5-6 uur)
 • Kindersneeuwscooter fun (ca. 10 - 15 min per kind)
 • Introductie sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Huskysafari (ca. 5-6 uur)
 • Familiedag met o.a. ijsvissen, kicksledge en pannenkoeken bakken (ca. 5 uur)
 • Aantrekkelijke kinderkorting t/m 13 jaar
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen, logies
 • Incl. 1 x ontbijt, 1 x diner en 4 x lunch
 • December - februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisette-k-lapland

Lisette Hartman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in PAN Village Oulanka bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® week Kids PAN Village Oulanka bungalows

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je tijdens je Lapland vakantie van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

1 Welkom in Fins Lapland!

Of Tervetuloa! zoals de Finnen dat zo mooi uitspreken! Vandaag vlieg je rechtsreeks met Transavia va...

Of Tervetuloa! zoals de Finnen dat zo mooi uitspreken! Vandaag vlieg je rechtsreeks met Transavia van Amsterdam naar Kuusamo en bevind je je meteen in een andere wereld. Met de transfer rijd je  door het winters landschap op weg naar het Wilderness park in Salla.  Hier staat een lichte lunch klaar en geeft de gids je een uitleg over het programma en een aantal praktische zaken rondom deze bijzondere Winterwonderland® week. Bij aankomst in Salla krijg je een lichte welkomstlunch en is er een informatiebijeenkomst in het Wilderness park. Je ontvangt je thermo overall en vervolgens word je met de transfer naar PAN Village gebracht om in te checken in je bungalow. In de avond geniet je van een dinerbuffet in het restaurant van Salla Wilderness Park. Toon minder

Toon meer

2 Familiedag in Winterwonderland®

Vandaag gaan de activiteiten van Winterwonderland®  van start! Samen met de kinderen ga je ...

Vandaag gaan de activiteiten van Winterwonderland®  van start! Samen met de kinderen ga je onder aanvoering van de gids een sneeuwkamp bouwen. Rondom het kamp ga je ijsvissen, sneeuwhockeyen en met sleetjes glijden. Ook leer je om, naar Finse traditie, met de stepslede te glijden. Daar krijg je natuurlijk ‘honger’ van! Om de trek te stillen worden er pannenkoeken bereid boven een houtvuur. Na een intensieve dag met ijs- en sneeuwpret keer je terug naar PAN Village.
Duur programma: ca. 5-6 uur.
Toon minder

Toon meer

3 Op bezoek bij de rendierhouder

Heb je al rendieren gezien in de eerste dagen van je vakantie?  Vandaag staat in het teken van ...

Heb je al rendieren gezien in de eerste dagen van je vakantie?  Vandaag staat in het teken van een bezoek aan deze dieren in het Wilderness Park Salla. De rendierhouder vertelt je alles over de Sami cultuur in deze streek en hoe het leven op een rendierboerderij eruitziet. Natuurlijk krijg je een paar aanwijzingen hoe met ze om te gaan. Want daarna ga je het bos in op zoek naar de rendieren om ze zelf te voeren. Na het voederen is het tijd om de rendieren voor de sledes te spannen. In je ‘eigen’ klassieke rendierslede maak je een lekkere tocht en glijd je door het Finse natuurschoon dat je ten dele valt. Een lunch bij het kampvuur in de ‘wildernis’ is inclusief. Tegen het einde van de dag ga je terug naar PAN Village.
Duur programma: ca. 5-6 uur 
Toon minder

Toon meer

4 Sneeuwschoentocht en ijsvissen

Veel kinderen vinden wandelen een beetje saai toch? Door sneeuwschoenen onder te binden ervaar je ho...

Veel kinderen vinden wandelen een beetje saai toch? Door sneeuwschoenen onder te binden ervaar je hoe het is om op een soort van 'padel rackets' te lopen, probeer maar eens te rennen…ha,ha! Sneeuwschoenwandelen is nog zo’n traditie van de Finnen om zich van de ene plek naar de andere te begeven, om bijvoorbeeld boodschappen te doen, zonder ver in de diepe sneeuw te zakken. Nadat je van start gaat heb je al gauw door hoe het werkt en trek je met de gids door de bossen van het Finse landschap. Ligt er veel sneeuw dan raak je iets eerder vermoeid. De tocht voert langs een meer waar je in een vooraf geboord gat je hengel uitgooit om te ijsvissen. En nu maar hopen dat de vissen happen zodat je tijdens de lunch een visje kunt eten! Niet getreurd als ze niet bijten. De safarigidsen regelen sowieso iets warms voor de lunch tijdens de tocht.
Duur programma: ca. 5-6 uur  
Toon minder

Toon meer

5 Prachtige lange huskytocht

Het is tijd voor een kennismaking met de vriendelijke en levenslustige husky’s. Onrustig beweg...

Het is tijd voor een kennismaking met de vriendelijke en levenslustige husky’s. Onrustig bewegen ze zich heen en weer en voelen aan wat er komen gaat, de huskyslede trekken natuurlijk!. De onrust en het gehuil zwellen meer en meer aan, ook om je aandacht te trekken. Echter zodra de huskytocht van start gaat zijn de husky’s rustig en zijn ze aan het werk, het trekken van jou huskyslede. Zelf stuur je of zit je in de slede en meestal wissel je na een fotostop of om iets warms te drinken. De safarigids begeleidt, op gepaste afstand, de tocht op een sneeuwscooter. Er is een lange heerlijke lunchpauze zodat iedereen kan bijkomen van deze enerverende tocht, ook de husky's! 
Duur programma: ca. 5-6 uur  (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®, ook voor kids!

Het moment is aangebroken om met de sneeuwscooters op pad te gaan voor een prachtige sneeuwscootersa...

Het moment is aangebroken om met de sneeuwscooters op pad te gaan voor een prachtige sneeuwscootersafari door de Lapse contreien. Met je scooter glijd je over besneeuwde meren en heuvels en tussen de dik bepakte bomen door. Geniet van dit Winterwonderland®.  De sneeuwscooter van de gids trekt een slede waarin de kinderen zitten. Tijdens de tocht wordt gestopt voor een warm drankje. Dit is ook het moment om, zo je wil, van bestuurder te wisselen. Na ca. 2 uur ben je terug en daar wacht een verrassingsactiviteit voor de kinderen. Op hun eigen sneeuwscooter mogen ze een rondje door de sneeuw rijden. Een plaatje waard toch?
Duur programma: ca. 2,5 uur (2 personen per scooter)
Toon minder

Toon meer

7 Vrije dag

Een vrije dag ter eigen invulling, om bijvoorbeeld te relaxen in je eigen bungalow, te kuieren of no...

Een vrije dag ter eigen invulling, om bijvoorbeeld te relaxen in je eigen bungalow, te kuieren of nog een gewenste activiteit te ondernemen. Of verken de skipistes van Salla, ga langlaufen of sneeuwschoenwandelen! Bij de receptie reserveer je een extra excursie tegen betaling. Toon minder

Toon meer

8 Terug naar huis

Het einde is in zicht en het is opnieuw tijd de vlucht te pakken, maar dan wel in huiswaartse richti...

Het einde is in zicht en het is opnieuw tijd de vlucht te pakken, maar dan wel in huiswaartse richting. Met ieder z’n eigen belevingen en ervaringen om mee terug te keren, opgedaan tijdens deze heerlijke Winterwonderland® week!  Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
1 Welkom in Fins Lapland!
2 Familiedag in Winterwonderland®
3 Op bezoek bij de rendierhouder
4 Sneeuwschoentocht en ijsvissen
5 Prachtige lange huskytocht
6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®, ook voor kids!
7 Vrije dag
8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door het Wilderness Park in Salla of via Sallatunturin Tuvat.

Speciaal voor jou organiseert Voigt Travel samen met het Wilderness Park in Salla een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op de dag van aankomst, nadat je met de bus vanaf de luchthaven naar Salla bent gebracht. Je krijgt een lichte lunch aangeboden en informatie over het gebied waar je verblijft, de excursies en activiteiten, huur van materialen, kleding etc. Heb je de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van je accommodatie. Het voordeel echter van vooraf je excursies al vastleggen is dat je verzekerd bent van een plekje. We kunnen je niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn, zeker in de vakantieweken rond kerst en oud & nieuw en de voorjaarsvakantie.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Engelssprekende gids en instructie
 • Volledige uitrusting
 • Transfers

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.
 

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

salla-sneeuwschoenwandeling-noorderlicht

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht

Ervaar een sprookjesachtige winteravond in Lapland, op sneeuwschoenen. Je maakt een wandeling door de bossen en komt bij prachtige uitzichtpunten. Als het helder is zie je sterren en met een beetje geluk het fantastische noorderlicht!

 • Prijs: € 99 per persoon | € 49,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
salla-sneeuwscooter-tunturi

Noorderlicht op de tunturi

In de avond rijd je per slee achter de sneeuwscooter naar de omgeving van de Ruuhitunturi. De sneeuwscooter brengt je naar een prachtige open plek vlakbij de heuvel, waar je geniet van de uitgestrekte wildernis en miljoenen sterren aan de hemel. Als je dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een makkara (worstje) van het houtvuur.

 • Prijs: € 86 per persoon | € 44 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
salla-rendier-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht per rendier

Het noorderlicht is een betoverend lichtspel en heel bijzonder om te zien, net als de miljoenen sterren in de donkere nacht. Wordt de hemel groen, geel of zelfs rood deze keer? In een rendierslee glijd je door het stille Winterwonderland® naar een open plek waar je kans hebt om het te gaan zien. Uiteraard krijg je onderweg wat lekkers en iets warms te drinken.

 • Prijs: € 123 per persoon | € 61,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1 persoon per slede

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Authentiek verblijf in typisch Fins dorp Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Äkäslompolo bungalows

  Äkäslompolo bungalows
 • Accommodatie bij National Park Urho Kekkonen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 1.495 p.p.

  Fell Centre Kiilopää

  Fell Centre Kiilopää
 • Bungalows op de top van een heuvel Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Iso Syöte bungalows

  Iso Syöte bungalows
 • Authentieke accommodatie Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Keloklinna bungalow

  Keloklinna bungalow
 • Luxe vakantieverblijf aan de pistes Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Ruka MastonAitio bungalows

  Ruka MastonAitio bungalows
 • Alle comfort binnen handbereik Boekbaar 2024/2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Saariselkä bungalows

  Saariselkä bungalows