Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

Lapland op een unieke en onvergetelijke manier beleven? Kies dan voor het verblijf in Lappeasuando Lodge in Zweeds Lapland. Dit kleinschalige paradijs zal aanvoelen als thuis. Franziska, de eigenaresse, is hier verliefd geworden op de natuur en de rust en is daarna nooit meer weggegaan. Graag laat ze je kennis maken met het dansende noorderlicht en de afwisselende winteractiviteiten waarbij er alleen gebruik wordt gemaakt van goed onderhouden privé-tracks waar je verder geen andere toeristen tegenkomt. Tijdens het verblijf zijn lange excursies inbegrepen. De hoogtepunten van deze week zijn onder andere een huskytocht met een overnachting in een wildernishut en (als je durft) een overnachting in je eigen gebouwde iglo! 

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. Het diner bestaat uit een 3-gangendiner. De lunch kan in het restaurant of in de wildernis zijn, afhankelijk van het programma.


Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven van Kiruna: ca. 60 minuten.
 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Wandeling op sneeuwschoenen inclusief voorbereiding iglo's bouwen (ca. 3 uur)
 • Huskydagtocht met overnachting in wildernishut
 • Sneeuwschoenwandeling met ijsvissen (ca. 5 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 4-5 uur)
 • Iglo bouwen + overnachting (indien gewenst)
 • Perfecte noorderlichtlocatie
 • Kleinschalige groepen
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Februari
 • Incl. vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
julia-m-lapland

Julia Heijmen

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Lappeasuando Lodge

Verblijf in Lappeasuando wilderniscabin

Een ervaring om nooit te vergeten

Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland

Na een directe vlucht kom je aan in de kleine ontvangsthal van de luchthaven Kiruna. Hier merk je al...

Na een directe vlucht kom je aan in de kleine ontvangsthal van de luchthaven Kiruna. Hier merk je al direct dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. De gids staat al op je te wachten en met een transfer rijd je door het mooie winterwonderland naar Lappeasuando. Let onderweg goed op, want wie weet zie je elanden en rendieren. Na de check-in is het tijd om aan te schuiven voor het diner en hoor je de planning voor de week. Als je nog energie overhebt, kun je natuurlijk na het diner op noorderlichtjacht gaan. Zonder lichtvervuiling is dit de perfecte noorderlichtlocatie. Overnachting in Lappeasuando. Toon minder

Toon meer

Dag 2 De natuur ontdekken op sneeuwschoenen

Na een heerlijke nachtrust is het vandaag tijd voor iets meer actie. Start de dag met het ontbijt en...

Na een heerlijke nachtrust is het vandaag tijd voor iets meer actie. Start de dag met het ontbijt en daarna is het tijd om de sneeuwschoenen onder te binden. Met de sneeuwschoenen trek je de mooie verlaten natuur in, grote kans dat je hier zelfs niemand zal tegenkomen en dat je alleen het kraken van de sneeuw onder je voeten hoort. Tijdens de tocht maken we een stop om een start te maken voor het bouwen van een iglo. De laatste dag heb je de mogelijkheid om in je eigen gebouwde iglo te verblijven, maar dat vergt wat voorbereiding! Met een schep ga je aan de slag om een grote heuvel met sneeuw te maken die een aantal dagen nodig om goed vast te vriezen, voordat het verblijf afgemaakt kan worden. Na de lunch kun je er zelf op uittrekken. Diner, sauna en overnachting in Lappeasuando. 
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Huskytocht en wildernisovernachting

Vandaag staat een fantastische excursie op het programma: een huskytocht met een wildernisovernachti...

Vandaag staat een fantastische excursie op het programma: een huskytocht met een wildernisovernachting. Na het ontbijt maak je kennis met je eigen huskyteam en krijg je uitleg van de gids over het gebruik van de slede. Ieder bestuurt zijn eigen huskyteam, hoe gaaf is dat! Onderweg maak je een stop voor de lunch waarna je aankomt in het wilderniskamp. Een unieke plek midden in de bossen waar je samen met je reisgenoot een eigen hut hebt. Stromend water voor een douche is niet aanwezig, maar naar lokaal gebruik leer je snel genoeg je af te spoelen met het water in de sauna. Het diner is in de gezamenlijke ruimte die voornamelijk verlicht wordt door kaarslicht. Is er een mogelijkheid op noorderlicht vanavond? Pak je kans en spot het dansende noorderlicht op deze sprookjesachtige locatie.
Overnachting in de wilderniscabin | Duur programma: ca. 5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije middag

Na een bijzondere overnachting staat het ontbijt vandaag klaar in het wilderniskamp. Na het ontbijt ...

Na een bijzondere overnachting staat het ontbijt vandaag klaar in het wilderniskamp. Na het ontbijt is het tijd om weer terug te gaan naar Lappeasuando en de husky honden thuis te brengen. Nog een laatste keer ga je met je eigen huskyteam op pad voordat je rond lunch tijd afscheid van ze moet nemen. Er staan verder vandaag geen excursies op het programma. Maak je een wandeling door de omgeving of overleg je met Franziska de andere mogelijkheden? Vervelen hoef je je sowieso geen moment! Sauna, diner en overnachting Lappeasuando.  Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Vandaag staat een inspannende en leuke sneeuwschoenwandeling door de Zweedse bossen op het programma...

Vandaag staat een inspannende en leuke sneeuwschoenwandeling door de Zweedse bossen op het programma. Het voordeel van de sneeuwschoenen is dat je niet tot je middel in de diepe sneeuw wegzakt. Hierdoor kun je een prachtige tocht maken, waar je op normale schoenen maar lastig kan komen. Na een heerlijke wandeling kom je aan bij een bevroren meer waarbij je de skills van het ijsvissen kan testen. Wie vangt de meeste vissen? Sauna, diner en overnachting Lappeasuando. 
Duur programma: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscootertocht door de Lapse wildernis

Een sneeuwscootertocht vanuit Lappeasuando is een unieke belevenis! Tijdens deze tocht rijd je met e...

Een sneeuwscootertocht vanuit Lappeasuando is een unieke belevenis! Tijdens deze tocht rijd je met een sneeuwscooter over een goed onderhouden track op eigen terrein (en dus niet voor iedereen toegankelijk), door de diepe sneeuw, ver weg van de bewoonde wereld. Heerlijk door de bossen, over bevroren meren en besneeuwde heuvels. Onderweg heb je de mogelijkheid om van bestuurder te wisselen. Tijdens de tocht maak je een stop om te genieten van de lunch bij het kampvuur. Ben je inmiddels ook al verliefd geworden op de Zweedse wildernis? Sauna, diner en overnachting Lappeasuando.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Overnacht jij vanavond in een iglo?

Deze ochtend heb je tijd om een beetje uit te slapen. Misschien heb je wel tot midden in de nacht na...

Deze ochtend heb je tijd om een beetje uit te slapen. Misschien heb je wel tot midden in de nacht naar het noorderlicht gekeken en is het fijn om even bij te komen en een boek te lezen, het is tenslotte vakantie. Aan het eind van de middag is het tijd om naar de iglo’s te gaan. Op zondag zijn jullie al begonnen met de voorbereidingen, maar nu is het tijd om de iglo verder vorm te geven. Na het bouwen van de iglo is het tijd om de reis feestelijk af te sluiten met een outdoor diner bij het kampvuur. Durf jij het aan om na het diner in je eigen gebouwde iglo te overnachting of kies je toch voor je warme bed in de lodge?
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid nemen van Zweden

Helaas is de week voorbij gevlogen en is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze mooie plek en...

Helaas is de week voorbij gevlogen en is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze mooie plek en Franziska. Gelukkig heb je nog de foto’s en de herinneringen, waardoor je deze onvergetelijke reis nooit zal vergeten. Met een vlucht van Eurowings vlieg je van Kiruna terug naarDusseldorf. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland
Dag 2 De natuur ontdekken op sneeuwschoenen
Dag 3 Huskytocht en wildernisovernachting
Dag 4 Vrije middag
Dag 5 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
Dag 6 Sneeuwscootertocht door de Lapse wildernis
Dag 7 Overnacht jij vanavond in een iglo?
Dag 8 Afscheid nemen van Zweden
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  Granö Beckasin Lodge
 • Perfecte noorderlicht locaties
  8 dagen, halfpension, v.a. € 3.225 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  Sneeuwavontuur Kiruna