Sneeuwavontuur Star Arctic

Boek vóór 1 oktober aanstaande de reis Sneeuwavontuur Star Arctic en ontvang een gratis sneeuwschoenwandeling ter waarde van € 99 per persoon! Bekijk de aanbieding hier. 

Eén met de natuur, Lapland beleven en herinneringen maken.. Daar draait het bij sneeuwavontuur Star Arctic in Saariselkä om. Het Star Arctic hotel blend met zijn minimalistische design harmonieus in de natuurrijke omgeving. Rustig gelegen op de Kaunispää heuvel biedt het een fantastisch panoramisch zicht over Saariselkä. Persoonlijke aandacht en uitstekende verzorging is waarin Star Arctic zich in onderscheid. Diverse activiteiten zitten alvast bij je reis inbegrepen, allen verzorgd op het eigen wildernesscentrum. Dit wildernesscentrum word alleen gebruikt voor gasten van Star Arctic, waardoor je bijna geen anderen tegen komt. ’s Avonds op jacht naar het noorderlicht, het bezoeken van een rendierfarm, huskysledetocht maken en per sneeuwscooter door het Lapse landschap. Na een dag vol indrukken is het fijn thuiskomen in je eigen Scenic View Suite. 

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. Het ontbijt en lunch worden geserveerd in buffetvorm en het diner wordt uitgeserveerd op basis van een vast dagmenu. Er wordt bij alle maaltijden gebruik gemaakt van lokale ingrediënten en de maaltijden zijn van hoogwaardige kwaliteit. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 40 minuten.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Verblijf in een comfortabele suite met vide
 • Spot het noorderlicht vanuit je bed!
 • Rustig gelegen met uitzicht op het Arctische landschap van Saariselkä
 • Authentieke Siberische Husky belevenis (ca. 3 uur)
 • Op noorderlichtjacht met de auto (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Wildernis diner (ca. 2-3 uur)
 • Bezoek aan lokale rendierfarm met rendiersafari (ca. 3 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
iris-m-winter

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Star Arctic hotel Saariselkä

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Star Arctic

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar de luchthaven van Ivalo. Na een korte trans...

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar de luchthaven van Ivalo. Na een korte transfer van circa 40 minuten kom je aan bij Star Arctic hotel Saariselkä waar je de tijd hebt om te ontspannen of alvast de omgeving te verkennen. Diner en overnachting in hotel Star Arctic. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op pad met de husky's

Vandaag ga je na een heerlijk ontbijt in restaurant Kaunis op pad met de Siberische husky’s. T...

Vandaag ga je na een heerlijk ontbijt in restaurant Kaunis op pad met de Siberische husky’s. Tijdens je verblijf in Lapland mag deze belevenis natuurlijk niet ontbreken! Na een korte transfer ontmoet je eerst de honden bij de huskyfarm, ze staan al te springen! Na de introductie met de honden volgt een korte instructie en dan is het tijd om te gaan. De musher, zoals een huskysleebestuurder officieel wordt genoemd, neemt je mee op reis door het Arctische bos en wijst de weg. Kies je voor avontuur en bestuur jij de slee? Of zit je liever comfortabel voorop in de slede? Welke keuze je ook maakt, je geniet van de frisse winterlucht en de wildernis. Na de tocht warmen we op in het Wilderness Center, waar een heerlijke lunch geserveerd wordt met een warme drank. Diner en overnachting in hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op jacht naar het noorderlicht

Vandaag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te ontdekken. Loop bijvoorbeeld naar he...

Vandaag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te ontdekken. Loop bijvoorbeeld naar het centrum van Saariselkä of probeer de langste sleehelling van Finland uit. Spaar wel wat energie, want ’s avonds ga je met de auto op jacht naar het noorderlicht. Tijdens deze tour kiest de ervaren chauffeur plekken uit waar we de meeste kans maken om het noorderlicht te spotten. Uiteraard worden er diverse stops gemaakt om het licht te bewonderen en te fotograferen. Lunch, diner en overnachting in hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag

Vandaag kies je zelf hoe je de dag graag wilt indelen. Is er een activiteit die je graag nog een kee...

Vandaag kies je zelf hoe je de dag graag wilt indelen. Is er een activiteit die je graag nog een keer zou willen doen of gebruik je de dag om lekker te ontspannen? Ontbijt, lunch, diner en overnachting in hotel Star Arctic. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Verken de omgeving per sneeuwscooter

De sneeuwscooter is een van de meest gebruikte vervoersmiddelen van Lapland en verweven in het alled...

De sneeuwscooter is een van de meest gebruikte vervoersmiddelen van Lapland en verweven in het alledaagse leven van de Finse bevolking. Uiteraard beginnen we met een uitleg, zodat iedereen veilig en comfortabel aan het programma deelneemt. Ervaar de spanning tijdens het racen met de sneeuwscooter, geniet en kijk goed om je heen want wellicht spot je wel een rendier! Na de tocht staat een warme drank en een lunch met lokale specialiteiten voor je klaar in het Wilderness Center, wat een fijn onthaal! Ontbijt, diner en overnachting in hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Rendieren ontmoeten en de Sami cultuur ontdekken

Na een heerlijk ontbijt wacht de transfer om je naar het Wilderness Center te brengen en de rendiere...

Na een heerlijk ontbijt wacht de transfer om je naar het Wilderness Center te brengen en de rendieren te ontmoeten. De rendierhouder staat je al op te wachten. Hij vertelt je over het leven van en met de rendieren en hoe de dieren verweven zijn in de Sami cultuur. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het voeren van de rendieren en om foto’s te maken. Vervolgens neem je plaats in de slee van het rendier en neemt de rendierhouder je mee voor een tocht van zo'n 30 minuten door het witte landschap. Je sluit deze fantastische activiteit af met een heerlijke lunch en een warme drank bij het Wilderness Center. Diner en overnachting in hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Wildernis diner

Overdag is voor eigen invulling. In de avond schuif je aan voor een 3-gangen diner in het Wilderness...

Overdag is voor eigen invulling. In de avond schuif je aan voor een 3-gangen diner in het Wilderness Center. Het menu bestaat uit lokale ingrediënten en worden deels op open vuur bereid. Een fijne afsluiting van een mooi avontuur in Lapland! Overnachting in Hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Op naar huis!

Aan ieder moois komt een eind, zo ook aan deze reis. Na het ontbijt stap je vol goede herinneringen ...

Aan ieder moois komt een eind, zo ook aan deze reis. Na het ontbijt stap je vol goede herinneringen het vliegtuig in en vlieg je met Transavia rechtstreeks naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Op pad met de husky's
Dag 3 Op jacht naar het noorderlicht
Dag 4 Vrije dag
Dag 5 Verken de omgeving per sneeuwscooter
Dag 6 Rendieren ontmoeten en de Sami cultuur ontdekken
Dag 7 Wildernis diner
Dag 8 Op naar huis!
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Kleinschalig complex
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.795 p.p.

  Top Star Glass Cubes Saariselkä

  Top Star Glass Cubes Saariselkä
 • Unieke en romantische locatie Boekbaar 2024-2025
  4 dagen, halfpension en 1x lunch, v.a. € 1.695 p.p.

  Weekend Iisakki Glass Village

  Weekend Iisakki Glass Village