Winterwonderland® week Burträsk

De locatie van Burträsk Camping is werkelijk adembenemend: aan de rand van het dorp en omgeven door water. Je kunt er zelfs via een houten brug naar een privé eiland lopen! Je verblijft in je eigen, rode stuga en het Nederlandse echtpaar Egbert en Sandra nemen je deze week op sleeptouw. Het unieke aan deze reis is, dat je zelf op pad gaat met een goed uitgeruste huurauto. De week zit bomvol activiteiten. Met de sneeuwscooters trek je de bossen in, je gaat ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en een huskysafari mag natuurlijk ook niet vergeten worden. Tijdens je vrije dagen kan je de omgeving verkennen met de huurauto, een aanrader is een middagje elanden spotten. Je zult heimwee krijgen naar deze mooie locatie! 

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies. Het diner op de dag van aankomst en ontbijtbox voor de eerste ochtend is verzorgd.

Reistijd
De reistijd vanuit de luchthaven Skellefteå naar Burträsk is circa 30 minuten.

Naar het startpunt van de activiteiten rijd je zelf met de huurauto. Het vertrekpunt verschilt per activiteit en is maximaal 1 uur en 45 minuten rijden.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids.

 

Highlights

 • Verblijf in een echte stuga
 • Persoonlijke aandacht
 • IJsvissen (ca. 2,5 uur)
 • Schaatsen op natuurijs
 • Huskysafari van 20-25 km (ca. 3,5 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling van 8 km (ca. 3,5 uur)
 • Sneeuwscootersafari van 20 km (2 personen/sneeuwscooter, ca. 3,5 uur)
 • Op pad met een huurauto
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Logies
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en huurauto
 • Excursies
kimberley-j-lapland

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Burträsk Camping och Stugby

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® week Burträsk

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag vanuit Amsterdam naar Skellefteå, in Zweeds Lapl...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag vanuit Amsterdam naar Skellefteå, in Zweeds Lapland. Na aankomst staat je huurauto voor je klaar, laad je tassen en en ga direct op pad. Na ongeveer een half uur rijden kom je aan bij Burträsk. Sandra en Egbert wachten jullie al op in Arresten (een voormalige politiecel) met een snack en een drankje. De gastheer en gastvrouw vertellen de planning van de week en daarna heb je tijd om de omgeving te verkennen. 's Avonds schuif je aan voor een heerlijk diner. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Per sneeuwscooter op zoek naar elanden

Goedemorgen, wat een heerlijke plek om wakker te worden! Een ontbijtbox staat voor je klaar in de ko...

Goedemorgen, wat een heerlijke plek om wakker te worden! Een ontbijtbox staat voor je klaar in de koelkast. Na het ontbijt stap je in je huurauto een maak je een mooie rit naar het startpunt voor de sneeuwscootersafari. Na een korte instructie stap je op en neemt de gids je mee het bos in, een plek waar veel elanden zitten. Spot jij vandaag een eland? Onderweg heb je de mogelijkheid om van bestuurder te wisselen. Overnachting in Burträsk.
Rijafstand naar startpunt sneeuwscootersafari: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 IJsvissen op het meer

Een echte Lapse hobby is ijsvissen. Vanuit je stuga loop je zo het meer op en dat is de plek waar je...

Een echte Lapse hobby is ijsvissen. Vanuit je stuga loop je zo het meer op en dat is de plek waar je samen met Egbert gaat ijsvissen. Er wordt een kampvuurtje gestookt waar je regelmatig kunt opwarmen. Natuurlijk is er ook voor een warm drankje en een Fika gezorgd, een Zweedse snackpauze. Na het ijsvissen is de sauna voor je opgestookt. Geniet van de warmte en rol daarna door de sneeuw. 
Overnachting in Burträsk.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoenwandelen

Er staat een prachtige wandeling op het programma. Per sneeuwschoenen neemt Egbert je mee naar een a...

Er staat een prachtige wandeling op het programma. Per sneeuwschoenen neemt Egbert je mee naar een adembenemend uitzichtpunt over de omgeving en het dorp Burträsk. Je wandelt over verse sneeuw en door het bos, houd zeker je camera gereed! Ontdek de stilte in de bossen, voordat je weer terugloopt naar de bewoonde wereld.  Overnachting in Burträsk.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag

Vandaag heb je de dag ter vrije besteding. Een aanrader is een kennismaking met de inwoners van het ...

Vandaag heb je de dag ter vrije besteding. Een aanrader is een kennismaking met de inwoners van het kleine dorp. Bezoek bijvoorbeeld het Västerbotten kaasmuseum, de ‘wereldberoemde’ kaas van de provincie waar je verblijft: Västerbotten. Een andere aanrader is om op pad te gaan met de huurauto. In de omgeving worden veel elanden gespot. Vraag bij Sandra en Egbert na wat de goede spotplekken zijn en geniet van de natuur. Zijn er vanavond goede noorderlichtplannen? Loop dan naar het nabijgelegen eiland en je zal niet uitgekeken raken van het natuurverschijnsel.
Overnachting in Burträsk.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Schaatsen op natuurijs

Vanuit je stuga wandel je direct het meer op, waar een schaatsbaan van 2 km lang is schoongemaakt. H...

Vanuit je stuga wandel je direct het meer op, waar een schaatsbaan van 2 km lang is schoongemaakt. Het gebruik van de baan zit bij je reis inbegrepen, schaatsen kun je in het dorp huren of je kan natuurlijk je eigen schaatsen meenemen. Overnachting in Burträsk.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Huskysafari

Vandaag staat er wederom een prachtig avontuur op de planning, misschien wel de highlight van je rei...

Vandaag staat er wederom een prachtig avontuur op de planning, misschien wel de highlight van je reis. Met de auto maak je een prachtige rit door de besneeuwde omgeving naar de huskyfarm. De honden zullen je met alle enthousiasme ontvangen. Eerst is het tijd om met de honden kennis te maken voordat je op de slede stapt. Je bestuurt zelf de slede en onderweg kan je wisselen van bestuurder. Je zoeft door het witte landschap en geniet van de stilte. Een belevenis om niet meer te vergeten! Overnachting in Burträsk.
Rijafstand naar startpunt huskysafari: ca. 1 uur en 45 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Helaas is het einde van je reis aangebroken. Voor de laatste keer stap je in de huurauto voor de ter...

Helaas is het einde van je reis aangebroken. Voor de laatste keer stap je in de huurauto voor de terugreis naar de luchthaven. Vol mooie herinneringen vlieg je terug naar Nederland. Lapland, tot ziens!
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Per sneeuwscooter op zoek naar elanden
Dag 3 IJsvissen op het meer
Dag 4 Sneeuwschoenwandelen
Dag 5 Vrije dag
Dag 6 Schaatsen op natuurijs
Dag 7 Huskysafari
Dag 8 Tot ziens, Lapland!
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Burträsk Camping & Stugby. Je krijgt van je gastheer/vrouw alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,8
2577 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  grano-beckasin-lodge-header-thumb
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten Vertrek vanaf Brussels Airport
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Rajamaa Lodge

  rajamaa-lodge-header-thumb