Winterwonderland® week Salla Tunturitähti bungalows

Zodra je voet op Lapse bodem zet adem je de poolse winterlucht in en voel je de sneeuw knisperen onder je schoenen. De rit met de transfer vanaf de luchthaven geeft je al een beeld van het Lapse landschap dat aan je voorbij trekt op weg naar je Salla Tunturitähti bungalow. In de Winterwonderland® week die volgt proef je van de activiteiten in de Lapse 'wildernis', van opwarmen en lunchen rondom een houtvuur, van oorverdovende stiltes, fraaie luchten en bijzondere ontmoetingen. Voor een indruk van deze week kijk in het dag tot dag programma.


Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies, inclusief 4x een wildernislunch. Extra op de dag van aankomst is een lichte lunch en een dinerbuffet, en een ontbijtbuffet de volgende ochtend.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 2 uur.

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Boek de Winterwonderlandweek Kids indien je dit arrangement met kinderen wil gaan ondernemen.

Let op: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Huskysafari (ca. 5-6 uur)
 • Introductie sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Tocht op traditionele ski's met ijsvissen (ca. 5-6 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 5-6 uur)
 • Bezoek rendierfarm met rendiersafari (ca. 5-6 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Incl. 1 x ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner, 4 x wildernis lunch
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
kimberley-j-lapland

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Salla Tunturitähti bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® week Salla Tunturitähti bungalows

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Na de vlucht van Amsterdam naar Lapland brengt een transfer je naar Salla. Tijdens de rit krijg je a...

Na de vlucht van Amsterdam naar Lapland brengt een transfer je naar Salla. Tijdens de rit krijg je alvast een indruk van het landschap rondom de poolcirkel. Een witte deken bedekt de wegen en heuvels. Aangekomen in Rendierpark Salla wacht je een lichte lunch en een uitleg over de Winterwonderland® week die je te wachten staat. Na het uitdelen van de thermokleding brengt de transfer je naar Salla Tunturithäti waar je je intrek neemt in je bungalow. Tijd om je te 'settelen'. In de avond dineer je in restaurant Kiela op loopafstand van je bungalow. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen

In de ochtend wandel je naar restaurant Kiela voor het ontbijtbuffet. Daarna is het tijd om te ontde...

In de ochtend wandel je naar restaurant Kiela voor het ontbijtbuffet. Daarna is het tijd om te ontdekken hoe je je kunt voortbewegen op de authentieke langlauf ski's die door de lokale bevolking voor ontspanning en als transportmiddel worden gebruikt. Al na een tijdje krijg je de glijtechniek in de vingers en ben je onderweg de omgeving van Salla te verkennen. Skiënd tussen de bomen dik bepakt met sneeuw en met mooie uitzichten glijd je richting het meer. De latten zet je even aan de kant om een gat te boren in het ijs en een visje te hengelen. Zo kom je aan je lunch van vanmiddag! En anders hebben de gidsen iets anders meegebracht om te bereiden op het houtvuur. Je bindt de ski's weer onder en je vervolgt de langlaufroute naar je Salla Tunturitähti bungalow. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Uit alle richtingen komen de rendieren uit het bos afgelopen op het voer dan hen lonkt, heerlijke ko...

Uit alle richtingen komen de rendieren uit het bos afgelopen op het voer dan hen lonkt, heerlijke korstmos. Deze mag je de rendieren zelf gaan voeren en dat is een bijzondere sensatie. Voordat je het bos ingaat vertelt de rendierhouder je hoe je het beste kan voeren. Ook vertelt hij verhalen over hoe de Sami rondtrokken met de rendieren en hoe zijn leven als rendierhouder er nu uit ziet met zijn tamme kudde. Het is tijd voor een aantal 'opgeleide' rendieren om in actie te komen en de slede te trekken. Zo krijgt iedereen zijn 'eigen' rendierslede om een leuke tocht te maken door de besneeuwde bossen. Je luncht vanmiddag bij een houtvuur. Dan is het alweer tijd om terug te gaan naar je Tunturithäti bungalow.
Duur programma: ca. 5-6 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling

Warm genoeg en niet te warm aangekleed? Want ook al wandel je op sneeuwschoenen in een rustig tempo,...

Warm genoeg en niet te warm aangekleed? Want ook al wandel je op sneeuwschoenen in een rustig tempo, wanneer de sneeuwlaag heel dik is kost het je toch inspanning. Eerst volgt een uitleg van de gids en enigszins onwenning bindt iedereen, de soort van 'padel rackets', onder de schoenen. Even proberen en de safari kan beginnen! Al sneeuwschoenwandelend krijg je een prachtige indruk van de omgeving. Ervaar de rust, geniet van de uitzichtmomenten en de besneeuwde bomen. Voor onderweg regelt de gids een warme versnapering.
Duur programma: ca. 5-6 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Prachtige lange huskytocht

Op de huskyfarm volgt een warm onthaal van de husky's. Soms zijn er nog jonge husky's die re...

Op de huskyfarm volgt een warm onthaal van de husky's. Soms zijn er nog jonge husky's die rennend en dollend met elkaar spelen, een vertederend schouwspel. Alle husky's proberen je aandacht te trekken. De vriendelijke husky's weten wat er staat te gebeuren en hun toenemende gehuil maakt dit wel duidelijk, ze hebben er zin in! Eenmaal aangespanen op hun vaste plek in het team keert de rust pas terug als de huskysafari gestart is. Per tweetal deel je je 'eigen' slede en per tourbeurt zit je in of sta je achterop de slede te sturen. Op afstand, om niet te veel lawaai te maken, houdt de gids het overzicht vanaf de sneeuwscooter. Natuurlijk is er onderweg een fotomoment en een warm drankje. Wanneer iedereen trek begint te krijgen van de geleverde inspanning is het tijd voor de 'wildernis' lunch rondom het houtvuur. Ook voor de husky's een time out om weer op krachten te komen.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee).
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Altijd al eens zelf een sneeuwscooter willen rijden? Dan is nu het uitgelezen moment om door Winterw...

Altijd al eens zelf een sneeuwscooter willen rijden? Dan is nu het uitgelezen moment om door Winterwonderland® te scooteren. Van de gids ontvang je een korte uitleg waarna de safari van start gaat. Behendig stuur je door het afwisselende landschap. Na de koffiepauze is het de gelegenheid aan de ander, zo die wil, om de scooter te besturen. De middag heb je heerlijk voor jezelf. Zoek je de rust op van de natuur met sneeuwschoenen of bind je de carve ski's onder om van de pistes af te dalen. Snowboarden kan natuurlijk ook! Of lekker naar beneden suizen met een sleetje van de sledehelling?
Duur programma: ca. 2,5 uur (2 personen per scooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Deze dag zijn er geen activiteiten gepland en is dan ook ter vrije besteding. Breng je vandaag tijd ...

Deze dag zijn er geen activiteiten gepland en is dan ook ter vrije besteding. Breng je vandaag tijd door op de pistes van Salla? Vanaf de top heb je een volledig uitzicht op de omgeving. Of bind je nogmaals de sneeuwschoenen of langlauf ski's onder en zoek je de stilte op. Via de receptie zijn de activiteiten te regelen. Doe wat je het liefste doet op deze laatste dag boven de poolcirkel. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere Winterwonderland® week in Salla! De transfe...

Het is tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere Winterwonderland® week in Salla! De transfer brengt je van Salla Tunthuritähti naar de luchthaven van Kuusamo voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam. Nähdäan! Tot ziens! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen
Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder
Dag 4 Sneeuwschoenwandeling
Dag 5 Prachtige lange huskytocht
Dag 6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. De meeste excursies worden uitgevoerd door het Rendierpark in Salla of via Sallatunturin Tuvat.  

Informatiebijeenkomst
Speciaal voor jou organiseert Voigt Travel samen met het Rendierpark in Salla een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op de dag van aankomst, nadat je met de bus vanaf de luchthaven naar Salla bent gebracht. Je krijgt een lichte lunch en informatie over het gebied waar je verblijft, de excursies en activiteiten, huur van materialen, kleding etc. Uiteraard kun je ook vragen stellen. Heb je de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van je accommodatie. We kunnen je niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn, vooral in de vakantieweken rond kerst en oud & nieuw en de voorjaarsvakantie.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Engelssprekende gids en instructie
 • Volledige uitrusting
 • Transfers
De definitieve datum en het tijdstip van de excursies worden ter plaatse bepaald. Je krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

De tarieven voor excursies voor winterseizoen 2024-2025 zijn nader te bepalen.​

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

salla-sneeuwschoenwandeling-noorderlicht

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht

Ervaar een sprookjesachtige winteravond in Lapland, op sneeuwschoenen. Je maakt een wandeling door de bossen en komt bij prachtige uitzichtpunten. Als het helder is zie je sterren en met een beetje geluk het fantastische noorderlicht!

 • Prijs: € 99 per persoon | € 49,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
salla-sneeuwscooter-tunturi

Noorderlicht op de tunturi

In de avond rijd je per slee achter de sneeuwscooter naar de omgeving van de Ruuhitunturi. De sneeuwscooter brengt je naar een prachtige open plek vlakbij de heuvel, waar je geniet van de uitgestrekte wildernis en miljoenen sterren aan de hemel. Als je dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een makkara (worstje) van het houtvuur.

 • Prijs: € 86 per persoon | € 44 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
salla-rendier-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht per rendier

Het noorderlicht is een betoverend lichtspel en heel bijzonder om te zien, net als de miljoenen sterren in de donkere nacht. Wordt de hemel groen, geel of zelfs rood deze keer? In een rendierslee glijd je door het stille Winterwonderland® naar een open plek waar je kans hebt om het te gaan zien. Uiteraard krijg je onderweg wat lekkers en iets warms te drinken.

 • Prijs: € 123 per persoon | € 61,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1 persoon per slede
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

salla-sneeuwscooter-rusland

Lange sneeuwscootersafari

Salla ligt in een uitgestrekt natuurgebied en dan ligt een lange sneeuwscootertocht voor de hand. Ben je sportief en avontuurlijk, boek dan deze sensationele safari met waanzinnige uitzichten . Je rijdt op je eigen sneeuwscooter. Halverwege de tocht geniet je van een wildernislunch bij het vuur.

 • Prijs: € 219 per persoon
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: 1 persoon per scooter (niet geschikt voor kinderen)

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Authentiek verblijf in typisch Fins dorp Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Äkäslompolo bungalows

  Äkäslompolo bungalows
 • Accommodatie bij National Park Urho Kekkonen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 1.495 p.p.

  Fell Centre Kiilopää

  Fell Centre Kiilopää
 • Bungalows op de top van een heuvel Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Iso Syöte bungalows

  Iso Syöte bungalows
 • De kerstman, natuur én het centrum van Rovaniemi Boekbaar 2024/2025
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.595 p.p.

  Lapland Hotel Ounasvaara Chalets

  Lapland Hotel Ounasvaara Chalets
 • Romantische bungalow in winterwonderland® Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.495 p.p.

  Lapland Silver Pine Cabins

  Lapland Silver Pine Cabins
 • Luxe vakantieverblijf aan de pistes Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Ruka MastonAitio bungalows

  Ruka MastonAitio bungalows
 • Gezellige bungalow in de bossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.395 p.p.

  Sallatunturin Tuvat bungalows

  Sallatunturin Tuvat bungalows