Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Wil je net even dat stapje extra zetten om het noorderlicht te bewonderen en/of vast te leggen in twee verschillende arctische landschappen? Dan is dit jouw ultieme noorderlichtreis! Om de stempel 'noorderlichtlocatie' te krijgen moet een locatie voldoen aan onze hoge standaarden: weinig tot geen lichtvervuiling en goede en open fotografieplekken op loopafstand. Mét daarbij aandacht voor de kwaliteit van je accommodatie en comfort. Je combineert het uiterste noordwesten van Fins Lapland met de fjordenkust van Noord-Noorwegen. Je bevindt je tussen de mooiste landschappen en uiteraard is er overdag tijd om een aantal prachtige excursies maken. Zodra de weers- en noorderlichtomstandigheden ‘s avonds ook maar enigszins gunstig zijn, ga je er samen op uit. Door in één week 2 verschillende toplocaties op te zoeken wordt de kans op noorderlicht gemaximaliseerd.

Jouw 8-daagse noorderlichtreis in het kort:
Jouw reis begint met een rechtstreekse vlucht naar de stad van het noorderlicht: Tromsø. Per bus en mét de reisleider reis je door het fjordenlandschap – incl. een uitgebreide Noorse lunch - naar de eerste noorderlichtlocatie: Kilpisjärvi. Dit kleine dorpje bevindt zich in de buurt van het drielandenpunt Zweden, Noorwegen en Finland. Je verblijft 4 nachten op deze schitterende locatie in het toendralandschap. Deze plek is perfect geschikt voor noorderlichtjachten, ijsvissen op een hoogtemeertje en een mooie sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt over het bevroren meer. Thermokledij is in Kilpisjärvi inbegrepen. Op dag 5 verplaatsen we ons naar een ander schitterend gebied, op een uur rijden van Tromsø, bij de Noorse Zee: Sommarøy. We rijden via Tromsø, waar je de gelegenheid hebt om op eigen gemak de stad Tromsø te verkennen. Daarnaast gaan we met de Fjellheisen kabelbaan naar 421 meter boven de zeespiegel voor een spectaculair uitzicht op de stad. In Sommarøy is speciaal voor deze Noorderlichtreis een boottocht inbegrepen én zijn we ’s avonds welkom bij de door local Halvar zelfgebouwde noorderlichthut. Een fantastische noorderlichtlocatie, waar je het noorderlicht gereflecteerd ziet op het water en je af en toe binnen kan gaan opwarmen. Elke dag krijg je een noorderlichtbriefing van onze gids*. Ook kan de gids jou assisteren bij de noorderlichtfotografie.

* in principe wordt deze reis op 15 december 2024 begeleidt door reisleider Ruben Weytjens, op 5 januari en 23 maart 2025 door Nathalie Daalder en op 12 januari door Ida-Jose Aalfs, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.


Verzorging:
Je verblijft:

 • 4 nachten in Santa’s Hotel Rakka op basis van volpension
 • 3 nachten in Sommarøy Arctic Hotel in Sommarøy op basis van volpension

Transfers:
 • Luchthaven Tromsø – Kilpisjärvi: ca. 2,5 uur
 • Kilpisjärvi – Sommarøy: ca. 3,5 uur
 • Sommarøy - Luchthaven Tromsø: ca. 1,25 uur

 

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met noorderlichtgids
 • Busrit langs de arctische fjorden
 • Noorderlichtjagen in Kilpisjärvi
 • Sneeuwscooteren naar het drielandenpunt (ca. 3 uur)
 • IJsvissen op een hoogtemeertje in Kilpisjärvi (ca. 3,5 uur)
 • Stadsbezoek Tromsø
 • Fjellheisen kabelbaan
 • Boottocht bij Sommarøy (ca. 2 uur)
 • Speciale noorderlichtavonden op Sommarøy
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Mét Noorderlichtgids
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Dec, Jan & Mrt
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Incl. bijzondere activiteiten
groepsreisleider-ruben-nieuw

Ruben Weytjens

Noorderlicht expert Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Santa's Hotel Rakka

Verblijf in Sommarøy Arctic Hotel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in 3 uur naar de arctische stad Tromsø. Nadat je de rei...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in 3 uur naar de arctische stad Tromsø. Nadat je de reisleider en medereizigers hebt ontmoet gaan we op pad. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar alle gelegenheid is om foto's te maken. Lunchen doen we halverwege de route in een Noors restaurant. Aan het einde van de middag kom je aan in Kilpisjärvi. Bij Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Een sublieme ligging voor noorderlichtjagers. Na het ophalen van de themokledij bij het excursiehuis en het inchecken in jouw privé appartement met sauna, geniet je van een 3-gangen diner in het hoofdgebouw. Je krijgt na het diner jouw eerste noorderlicht-update van de Noorderlichtgids over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten jouw appartement op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling.
Overnachting in Santa’s Hotel Rakka
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer

Wakker worden op de toendra, wat een bijzonder gevoel geeft dat! De kans is aanwezig dat je een vosj...

Wakker worden op de toendra, wat een bijzonder gevoel geeft dat! De kans is aanwezig dat je een vosje of sneeuwhaas ziet lopen zodra je de gordijnen opent. Wanneer je naar het restaurant loopt voor het ontbijtbuffet zie je de machtige Saana berg. Na het ontbijtbuffet hoor je uit verschillende windrichtingen het geluid van startende sneeuwscooters; de gidsen van Kilpissafarit nemen je vandaag mee op avontuur naar een hoogtemeertje achter de Saana berg. In een slede achter de sneeuwscooter glijd je naar het Saanajärvi meer om te gaan ijsvissen! Bij de verwarmde kota speelt zich ondertussen een lasso-competitie af. We grillen worsten boven het vuur, eten een Finse cake en natuurlijk staat er een warm drankje voor je klaar. Dan stappen we weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijgt je van de noorderlichtgids weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities ga je er vanavond zeker weer op uit.

Duur hoogtemeer-programma: ca. 3,5 uur.
Overnachting in Santa’s Hotel Rakka.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlicht

Goedemorgen Lapland! Misschien heb je gisteren al een prachtige noorderlicht-ervaring gehad achter d...

Goedemorgen Lapland! Misschien heb je gisteren al een prachtige noorderlicht-ervaring gehad achter de Saana berg. Wanneer je de andere kant op kijkt zie je het machtige Kilpisjärvi-meer, op het drielandenpunt met Zweden en Noorwegen. De komende paar uur gaat dit jouw speelterrein worden. Bij het safarihuis krijg je een uitgebreide instructie hoe je de sneeuwscooter dient te gebruiken en welke strikte regels de professionele sneeuwscootergids hanteert. Dan ga je met de gids op pad. Eerst rustig aan om te wennen aan het voertuig, daarna kun je midden op het bevroren meer de gashendel wat verder opentrekken. De totale afstand is ca. 30 km. Halverwege de middag ben je weer terug bij Hotel Rakka. Ga lekker ontspannen bij het haardvuur of maak op eigen gelegenheid een wandeling door de omgeving. Na het avondeten staan uiteraard de ogen weer op de noorderlichtparameters. Zijn de condities gunstig? Jouw Noorderlichtgids zal jou er uitgebreid over bijpraten.

Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur, 2 personen/scooter.
Overnachting in Santa’s Hotel Rakka.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Jouw dag op de toendra

Na het ontbijtbuffet heb je een heerlijke dag in Kilpisjärvi die je zelf kunt invullen. Misschi...

Na het ontbijtbuffet heb je een heerlijke dag in Kilpisjärvi die je zelf kunt invullen. Misschien wandelen of een optionele excursie boeken? Misschien waren de afgelopen nachten intensief door het noorderlicht, en wil je gewoon even lekker ontspannen. Je kunt optioneel een sneeuwscootersafari (in januari en maart) of een sneeuwschoenwandeling op de flanken van de Saana berg bijboeken. De omgeving verkennen op sneeuwschoenen is een bijzonder leuke bezigheid. Aangezien deze excursie halverwege de middag aanvangt, zul je het in december en januari extra avontuurlijk beleven en ga je met hoofdlampjes op pad. Doe midden in de natuur het lampje even uit en ontwaar de contouren van het prachtige toendra landschap, en misschien aan het einde van de middag al het wonderlijke noorderlicht? Mocht je deze reis gaan beleven in maart, dan is het alweer veel langer licht. Met een zonnebril op maak je een spectaculaire tocht met panoramische vergezichten. De lente klopt op de deur, maar maak je vooral geen zorgen over de sneeuwcondities; Kilpisjärvi is de meest sneeuwzekere bestemming van Finland, zelfs tot diep in april! Diner en overnachting in Kilpisjärvi.

Overnachting in Santa’s Hotel Rakka.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Via Tromsø naar Sommarøy

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We zeggen gedag tegen onze vrienden Ki...

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We zeggen gedag tegen onze vrienden Kilpisjärvi, brengen de thermokledij terug naar safarihuis, en gaan vervolgens de grens met Noorwegen over. Je ziet het landschap weer volledig veranderen wanneer het Finse toendralandschap plaatsmaakt voor de Noorse fjorden. In Tromsø ga je met de Fjellheisen kabelbaan naar 421 meter hoogte, voor een spectaculair uitzicht over de stad. Na wat vrije tijd in de stad rijd je verder naar het hotel voor de komende drie nachten: Arctic Hotel Sommarøy. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie. We hebben voor de superior kamers gekozen, waardoor je ook ’s avonds laat of ’s nachts snel buiten bent mocht het noorderlicht zich laten zien. Na het 3-gangendiner bezoek je de Noorderlichthut van de lokale noorderlichtjager Halvar, om op de beste plek op Sommarøy op het noorderlicht te jagen. In zijn zelfgebouwde hut is het gezellig en staat een warm drankje klaar. Buiten heb je een geweldig uitzicht op de Noorse Zee. De afgelopen jaren hebben we al vele malen het noorderlicht gereflecteerd gezien op het water.
Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Boottocht, parelwitte stranden en noorderlicht?

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten! Na het ontbijtbuffet wo...

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten! Na het ontbijtbuffet word je door local Ketil meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes. Hopelijk zie je wat wildlife, zoals de zeearend. Maar sowieso zullen de ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Pak in het middaguur jouw eigen moment om een mooie wandeling te maken over de witte stranden, bezaaid met versteend koraal, en drink een kop koffie in het Kaillkråa café in het dorpje van de ca. 400 inwoners. Diner en overnachting in Sommarøy.
Duur boottocht-programma: ca. 2 uur
Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Jouw dag in de arctische archipel

Goedemorgen Sommarøy! Deze dag is helemaal aan jou. Lekker rondwandelen over de verlaten stra...

Goedemorgen Sommarøy! Deze dag is helemaal aan jou. Lekker rondwandelen over de verlaten strandjes en heuvels. Jouw canvas voor thuis fotograferen, met zoveel machtig mooie contrasten in kleur en landschappen. En misschien wil je vandaag nog een optionele excursie doen? Ook deze dag is snel gevuld en vormt een goed einde van deze onvergetelijke week. Tijdens het laatste diner proosten we met de noorderlichtgids en de medereizigers op de laatste avond in Noorwegen. Daarna is het vormt met wat geluk Lady Aurora voor een prachtige noorderlichtshow, als kers op de al goedgevulde taart. 
Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy

 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven in Tromsø. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam. Geniet misschien nog een laatste keer van het prachtige landschap, dit keer van bovenaf. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!
Dag 2 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeer
Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlicht
Dag 4 Jouw dag op de toendra
Dag 5 Via Tromsø naar Sommarøy
Dag 6 Boottocht, parelwitte stranden en noorderlicht?
Dag 7 Jouw dag in de arctische archipel
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat jouw een volle week te wachten, maar we kunnen ons voorstellen dat je nog een optionele excursie zou willen bijboeken op de vrije dag in Kilpisjarvi. We adviseren je om dat vooraf te doen. 

omslag-excursies-winter

Excursies Kilpisjarvi (optioneel)

kilpisjarvi-sneeuwscootersafari-noorwegen

Toendra-avontuur met sneeuwscooter

Wilt je de uitgestrekte toendra beleven terwijl je op een sneeuwscooter door de wildernis rijdt? Je volgt met de gids een route naar het Termisjärvi-meer, aan de voet van de meer dan 1000m hoge Fell Termisvaara. Dit is een geweldige optie voor een sneeuwscooteractiviteit op de vrije dag. Deze 3 uur durende tour is inclusief begeleiding, veiligheidsuitrusting, thermische uitrusting, foto's van de gids en wandellicentie. Niet beschikbaar in december. Minimum 4 deelnemers.

 • Prijs: € 154 per persoon
 • Duur: 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 75 p.p.
excursie-categorie-omslag

Excursies Kilpisjärvi

sneeuwschoenwandelen-kilpisjarvi-excursie

Sneeuwschoenwandelen in de omgeving van Saana

Skiën is voor Finnen een vanzelfsprekendheid. Finnen staan vaak eerder op ski’s dan dat ze kunnen lopen. De laatste jaren is de populariteit van sneeuwschoenen snel gegroeid. Voor een beginner is sneeuwschoenwandelen veel gemakkelijker dan skiën. Bergop en bergaf gaan is verrassend leuk, omdat sneeuwschoenen zelfs in diepe sneeuw mooi blijven drijven. Tijdens deze sneeuwschoenwandeling maak jij kennis met de sport!

 • Prijs: € 82,- p.p.
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrekplaats: Kilpisjärvi
sami-excursie-kilpisjarvi

Sami-cultuur en rendierhouderij

Je gaat op bezoek bij een lokale rendierboerderij om een Sámi-herder te ontmoeten wiens voorouders al eeuwenlang rendieren hoeden in de regio Kilpisjärvi. Rendieren mogen enkel door Sami gehoed worden en zij hebben daar een vast regime voor. Nadat we buiten de rendieren hebben ontmoet en gevoerd, is het tijd om de schuur binnen te gaan. We gaan rond een knisperend kamp vuur zitten. Onder het genot van een warm drankje en een versnapering, luister je naar traditionele Sami verhalen en leer je wat er allemaal bij het hoeden van rendieren komt kijken.

 • Prijs: € 85,- p.p.
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrekplaats: Kilpisjärvi

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.785 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  Noorderlichtreis Luosto
 • Volledige avonturenweek Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, feb & mrt '25, v.a. € 2.995 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 15 mrt '25, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlicht finale

  Noorderlicht finale
 • Mét ervaren reisleider Meest volledige Lapland reis
  8 dagen, groepsreis, halfpension + aantal lunches, v.a. € 3.295 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  Groepsreis Lapland Compleet
 • Incl. geweldige activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, Sallatunturi, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  Noorderlichtreis Lapland
 • Singlereis naar Arctisch Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Nuorgam Singles

  Nuorgam Singles