Noorderlichtreis Winterwonderland Salla

Helaas, deze reis is volgeboekt. Ook bijna alle andere noorderlichtreizen naar Lapland zijn vol. Wilt u toch deelnemen aan een noorderlichtreis? Er zijn nog een aantal plaatsen vrij op onze reizen naar IJsland. Meer informatie over deze mooie reis vind je hier.
 

Dé reis in Salla om onder begeleiding van een professionele Noorderlichtgids, die samen met jou maximaal 7 dagen gaat jagen op het noorderlicht en jou helpt het vast te leggen! Deze speciale Winterwonderland editie zal plaatsvinden begin januari ’23. We organiseren deze editie bewust begin januari. Want vanaf de 2e week van januari zit Lapland in een overgang van de Kaamos – met de urenlange sprookjesachtige schemering – en de zon die snel hoger boven de horizon klimt. Een dik pak sneeuw op de grond en de bomen én de reflecterende zonnestralen vormen een gouden combinatie. Je gaat sneeuwscooteren, met husky’s op pad en op jacht naar het noorderlicht met rendieren. Ga je mee op deze voordelig geprijsde noorderlichtreis in Sallatunturi, met je eigen privé bungalow, mooie activiteiten en dagelijkse noorderlichtjachten met Marc?

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort:
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je 8 januari 2023 van Amsterdam naar Kuusamo. Samen met reisleider Marc de Mos* en de medereizigers reis je per transferbus door naar Sallatunturi. Hier in deze besneeuwde wildernis verblijf je de aankomende 7 nachten.  Naast een sneeuwscootersafari, ga je tijdens een rendiersafari op jacht naar het noorderlicht, beleef je een huskysafari en is er een bijzonder diner in een wildernis cabin georganiseerd. Elke dag krijg je van noorderlichtgids Marc een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Daarbij zal hij je ook assisteren. Marc is zeer goed bekend met de arctische regio, is een goede natuur- en noorderlichtfotograaf en heeft een uitstekende kennis van het noorderlicht. Hiermee maximaliseer je dus je kans op het zien van noorderlicht.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Marc, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 7 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension

Transfers:
 • Luchthaven Kuusamo - Sallatunturi: ca. 1,5 uur
 • Sallatunturi – luchthaven Kuusamo: ca. 1,5 uur

Highlights:
 • Briefings en noorderlichtjachten met Marc de Mos
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 2 uur)
 • Een exclusief diner in wildernis cabin
 
Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?
De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:
 • Flexibel ingesteld is
 • Motivatie heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen in ruil voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Briefings en noorderlichtjachten met Marc de Mos
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Huskysafari (ca. 2 uur)
 • Een exclusief diner in wildernis cabin
 • Dagelijks wandelen in de prachtige natuur
 • Je eigen privé bungalow
 • Ruimte voor skiën, langlaufen, etc.
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Noorderlichtreis mét noorderlichtgids
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Incl. activiteiten
marc-mos-noorderlicht

Marc de Mos

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat Bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"


Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma eventueel op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine...

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kuusamo. Met een privé-bus reis je samen met reisleider Marc de Mos naar Sallatunturi, waarbij je onderweg de poolcirkel passeert. In Sallatunturi check je in bij de receptie van Sallatunturin Tuvat, en zoek je jouw privé bungalow op. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen.
Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? Je ontdekt samen met Marc de beste noorderlichtlocaties in de omgeving van Sallatunturi, waar je je ook eventueel kan verwarmen bij een zelfgemaakt vuurtje.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Winterwonderland & noorderlicht rendiersafari

Wakker worden in de witte wereld van Salla in je eigen bungalow; alleen dat is al een belevenis. Na ...

Wakker worden in de witte wereld van Salla in je eigen bungalow; alleen dat is al een belevenis. Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant heb je even alle tijd voor jezelf. De mogelijkheden zijn legio! Lekker rondwandelen, skiën of langlaufen? Na het diner ga je naar het Salla Rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. Daar heb je een perfect zicht op de noordelijke hemel. Terwijl je hopelijk de kans hebt om het noorderlicht en de rendieren samen op je droomfoto te zetten maken de gidsen op de achtergrond een open vuur. Ook wordt er voor een warm drankje gezorgd.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjagen

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ont...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of een drankje doen in de pub. In het Kiela restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Husky's en noorderlicht

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige a...

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 2 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt.
Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat Marc je tijdens het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: Batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt. Want het noorderlicht kan plots verschijnen, maar in sommige gevallen ook snel weer verdwijnen.
Duur husky-programma: ca. 2 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Dag in Winterwonderland en noorderlichtjagen

Voor diegene die het gisteravond extra laat hebben gemaakt met de noorderlichtjacht, heeft weer even...

Voor diegene die het gisteravond extra laat hebben gemaakt met de noorderlichtjacht, heeft weer even wat extra tijd om uit te slapen. Geniet lekker in het Winterwonderland en onderneem waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Dag in Winterwonderland en noorderlichtjagen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is de dag weer aan jou. De besneeuwde bomen...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant is de dag weer aan jou. De besneeuwde bomen, de halfbevroren beekjes en het sprookjesachtige licht maken Sallatunturi sowieso een lust voor het oog. Misschien maak je een mooie wandeling naar de top van de Sallatunturi heuvel, voor een fenomenaal uitzicht? Of boek je een optionele excursie, om bijvoorbeeld op een bevroren meer met een lokale gids een gat te boren en te proberen een paar visjes te vangen? Na deze avonturen kan je de spieren weer lekker ontspannen in je eigen bungalow.
Vroeg op de avond staat het dinerbuffet weer klaar in het Kiela restaurant. Uiteraard verzorgt Marc weer een noorderlichtbriefing en gaan we bij gunstige condities weer jagen op het noorderlicht. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en speciaal diner

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspa...

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen of rondwandelen door Sallatunturi? Of misschien vond je eerder deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen geladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Deze week wordt in stijl afgesloten; speciaal voor jou en de medereizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Wildernispark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Winterwonderland & noorderlicht rendiersafari
Dag 3 Sneeuwscooteren en noorderlichtjagen
Dag 4 Husky's en noorderlicht
Dag 5 Dag in Winterwonderland en noorderlichtjagen
Dag 6 Dag in Winterwonderland en noorderlichtjagen
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en speciaal diner
Dag 8 Tot ziens, Lapland!
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan vooraf of ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

salla-sneeuwscooter-rusland

Lange sneeuwscootersafari

Salla ligt in een uitgestrekt natuurgebied en dan ligt een lange sneeuwscootertocht voor de hand. Ben je sportief en avontuurlijk, boek dan deze sensationele safari met waanzinnige uitzichten . Je rijdt op je eigen sneeuwscooter. Halverwege de tocht geniet je van een wildernislunch bij het vuur.

 • Prijs: € 219 per persoon
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: 1 persoon per scooter (niet geschikt voor kinderen)
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

salla-rendiersafari-authentieke-slee

Rendiersafari in authentieke slee

Hoe sprookjesachtig kan het? Een rendiersledetocht van ca. 3 uur in een authentieke houten slee. Onderweg heb je een picknick bij het kampvuur, net als de Sami vroeger deden.

 • Prijs: € 123 per persoon | € 61,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
excursie-categorie-ijsvissen-brandon-lodge

Meer winterbelevenissen

salla-sneeuwschoenwandelen-ijsvissen

Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Een leuke excursie met sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en worstjes grillen van ca. 4 uur in een maagdelijk wit landschap inclusief ijsvissen. Met de gids kom je op plekken waar je met gewone schoenen diep zou wegzakken in de sneeuw. Een onvergetelijk avontuur!

 • Prijs: € 99 per persoon | € 49,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Incl. unieke activiteiten
  8 dagen, mét noorderlichtgids, volpension, v.a. € 2.945 p.p.

  Noorderlichtreis Noord-IJsland

  Noorderlichtreis Noord-IJsland