Nuorgam Singles

Lijkt het jou fantastisch om het arctische puntje van Fins Lapland te ontdekken samen met een leuke groep die dezelfde droom met jou deelt? Dan past de Nuorgam Lodge singles week echt bij jou! Je reist samen met de andere alleenreizenden naar een gebied van extremen waar toendra en de Barentszzee elkaar bijna raken en je wordt omgeven door sneeuw en ijs, een ruige kust en kale vlaktes. Je verblijft in de kleinschalige Nuorgam Lodge, waar je warm wordt ontvangen door de Finse familie die de lodge runt. Marjatta, Raimo en hun zonen zullen ervoor zorgen dat je tijdens de reis aan niets ontbreekt en je eigenlijk nooit meer naar huis wilt. Deze week ontdek je het gebied per slede en op sneeuwscooters en je onderneemt bijzondere activiteiten zoals ijsvissen en sneeuwschoenwandelen. Tijdens het verblijf kun je gratis gebruik maken van langlaufski's, sneeuwschoenen en stepsledes om het gebied ook op eigen houtje te verkennen. Marjatta helpt je graag op weg met een lunchpakket en wat te drinken in een rugzakje, dat je onderweg in een kota bij een kampvuur kunt gebruiken. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt dat nog eens extra lekker! Krijg je onuitputtelijke energie van de prachtige winterse omgeving? Dan kun je ook nog excursies bij boeken zoals een Kingcrab safari of een bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee. Avondexcursies zijn op deze unieke open locatie niet echt noodzakelijk; bij helder weer schittert het noorderlicht op 50 meter afstand van de lodge aan de hemel.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension en het diner bestaat uit een 3-gangendiner van goede kwaliteit. Uiteraard eet je gezellig met de gehele groep.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 3 uur.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sami museum inclusief lunch op aankomstdag
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur)
 • Sledetocht en ijsvissen (ca. 4 uur)
 • Bezoek aan de huskyfarm, inclusief huskysafari (ca. 4 uur)
 • Sneeuwscootersafari en bezoek aan rendierboerderij (ca. 5 uur)
 • Veel informatie over en hulp bij fotografie met gratis gebruik van statief en hoofdlampjes
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen, stepslede's, langlaufski’s en tobogan slede
 • Afscheidsdiner op de laatste avond in een typische Lapse hut ''Kota''
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
iris-m-winter

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Nuorgam lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Nuorgam Singles

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. Echter, de juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkst...

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkste puntje van Fins Lapland. Onderweg stop je voor een bezoek aan het Sami Siida museum inclusief een lunch. Hier krijg je een kijkje in het leven van de Sami.  Aangekomen in Nuorgam ben je te gast bij Marjatta en Raimo. Na check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt die je hier goed zult kunnen gebruiken. Ook krijg je uitleg over het noorderlicht. Hoe verhoog je de kans dit fenomeen te aanschouwen en hoe kun je het beste het noorderlicht fotograferen. Lekker warm aangekleed kun je 's avonds vanaf het ijs op de rivier Tenojoki kijken of je het noorderlicht al aan de hemel kunt ontdekken. Of neem plaats bij het kampvuur in de Lavu, een open hut langs het meer en maak kennis met de rest van de groep. Je gaat met z'n allen een mooie en bijzondere week tegemoet! Diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Winterfun activiteiten

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een u...

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbufet van Marjatta. Daarna is het tijd om je warm aan te kleden voor de eerste winterse activiteiten. De gids legt je uit hoe je de diverse materialen dient te gebruiken voor stepslede rijden, sneeuwschoenwandelen en langlaufen zodat je er de rest van je verblijf plezier van hebt. Onder begeleiding van een gids trek je er vervolgens in kleinere groepjes op uit om deze activiteiten te proberen in het arctische landschap. Ervaar hoe je met behulp van de sneeuwschoenen door diepe sneeuw kunt wandelen zonder weg te zakken. Zo kom je op plekken waar je normaal te voet nooit zou komen! Aansluitend lunch je in Nuorgam Lodge. Alle materialen zijn gedurende de week gratis te gebruiken, zoveel je maar wilt. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur ochtendprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Vandaag ervaar je hoe de lokale bevolking een vrije dag doorbrengt. Na het ontbijt word je in een ho...

Vandaag ervaar je hoe de lokale bevolking een vrije dag doorbrengt. Na het ontbijt word je in een houten slede per sneeuwscooter voortgetrokken naar de top van de omliggende heuvels en over het bevroren meer Pulmakijärvi. Geniet onderweg van het toendra landschap met prachtige vergezichten richting Noorwegen, de oorverdovende stilte en schoonheid. In een traditionele Lavu hut, een half open hut op de heuvel warm je op bij het kampvuur en schuif je aan voor een vers bereide outdoor lunch. Als je wilt, kun je na de lunch kennis maken met een grote hobby van de Finnen, het ijsvissen. Je krijgt een grote handboor om een gat te maken in het ijs. Daarna gooi je een hengeltje uit en is het wachten geblazen, maar niet lang, want er zit flink wat vis dus reken erop dat ze bijten! Vind je al dat gehengel maar niets, dan kun je ook de sneeuwschoenen onderbinden en nog een wandeling maken over de uitgestrekte vlakten. Sauna, diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
​Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag

Vandaag kun je vrij besteden in de Lapse wildernis. Boek je nog een excursie, ga je relaxen of trek ...

Vandaag kun je vrij besteden in de Lapse wildernis. Boek je nog een excursie, ga je relaxen of trek je er zelf op uit met een van de typisch Lapse vervoersmiddelen? Bekijk het optionele programma voor meerdere excursies of vraag Marjatta om een lunchpakketje voor je eigen ontdekkingstocht. Voor een bijzondere dag raden wij je aan om de excursie naar Noorwegen en de Barentszzee bij te boeken. Einde van de dag kun je uiteraard weer genieten van een saunabezoek en aanschuiven voor het diner. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het p...

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het programma. Je leert hoe je de sneeuwscooter veilig kunt besturen: over reeds geprepareerde paden, maar ook door de diepe, verse sneeuw op de vlaktes. Je rijdt met twee personen per sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. Het is een mooie tocht over de hoger gelegen heuvels en de totale lengte van de tocht is circa 40 km. Na de lunch in Nuorgam Lodge volgt er een korte transfer naar een lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht in zijn traditionele Sami kostuum. Je mag de rendierhouder helpen bij het voeren terwijl hij je vertelt over het leven van en met de rendieren. Ook is er gelegenheid om te kijken of je aanleg hebt om een rendier te vangen met een lasso! Diner en overnachting in Nuorgam.
​Duur programma: ca. 3 uur in de ochtend en ca. 2 uur in de middag
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskytocht

Na het ontbijt vertrek je naar de husky farm die in Noorwegen gelegen is. De transfertijd bedraagt c...

Na het ontbijt vertrek je naar de husky farm die in Noorwegen gelegen is. De transfertijd bedraagt circa 30 minuten. Je maakt kennis met de sledehonden en je krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de farm. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met jou op pad te gaan! Daarna is het tijd om de slee op te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. De tocht duurt ca. 2 uur. Onderweg wordt er een warm drankje en wat snacks geserveerd bij een kampvuur. Nadat je de huskyhonden uitgebreid hebt gefotografeerd, word je weer naar Nuorgam gebracht voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, de sneeuwschoenen weer onderbinden en naar één van de kota's wandelen of de sauna induiken. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
​Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Dag ter vrije besteding

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak ...

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak een schitterende tocht over de rivier. Het is ook mogelijk om vooraf bij je reis excursies te boeken (zie overzicht met excursies op de site), denk aan een extra sneeuwscootertocht of nog een dag met de rendieren. Wat de reis echter wel heel bijzonder maakt, is om te kiezen voor de King Crab safari. Je gaat onder begeleiding van een ervaren visser per boot de Noorse fjorden verkennen en op zoek naar de reusachtige King Crabs. Na vangst bereidt de visser de 'koningskrabben' ter plaatse, speciaal voor jou. Je hebt werkelijk nog nooit zoiets verrukkelijks geproefd en je kunt prachtige foto's schieten voor het thuisfront! Je staat nu eenmaal niet dagelijks met een reuzenkrab in je handen in Arctisch Lapland. Ook deze excursie is vooraf te boeken, je bent dan verzekerd van een plekje aan boord. Lunch in Nuorgam (tenzij je voor een excursie kiest). Deze laatste avond wordt een traditioneel Laps diner geserveerd in een typische Lapse hut "Kota" bij het kampvuur en zullen Marjatta, Raimo en hun zonen uw vergezellen en vertellen over het lokale leven. Overnachting in Nuorgam Lodge.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Na het laatste uitg...

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Na het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet moet het er toch van komen. Nog een laatste souvenir kopen in het kleine winkeltje van Marjatta en het is tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland
Dag 2 Winterfun activiteiten
Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen
Dag 4 Vrije dag
Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij
Dag 6 Huskytocht
Dag 7 Dag ter vrije besteding
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Nuorgam Lodge
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dagen wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Ter plaatse kun je uiteraard ook nog optionele excursies en activiteiten bijboeken.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

nuorgam-panorama-safari-arctische-wildernis

Panorama Safari – Arctische wildernis

Ontdek de schoonheid van de arctische wildernis met de sneeuwscooter. Via de uitgestrekte vlakten lijkt het rijden op een sneeuwscooter als vanzelf te gaan. Onderweg maak je een stop voor lunch bij een kampvuur.

 • Prijs: € 235 per persoon (2 pers/ scooter)
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 72,50.
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

nuorgam-king-crab

King Crab vangen in de fjorden

De King Crab safari is een onvergetelijk avontuur. De arctische koningskrab is één van de meest populaire maaltijden. Tijdens deze safari maak je de kans om dit bijzondere schaaldier te vangen, te koken en uiteraard op te eten! Je wordt van Nuorgam naar het vissersplaatsje Nesseby gebracht waar je kennismaakt met de kapitein. Hij neemt je mee naar de fjorden voor het vangen van de King Crab. Ook wordt er gevist naar kabeljauw, schelvis en heilbot. De kapitein maakt ter plaatse een lunch van de dagvangst.

 • Prijs: € 295 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Ter plaatse bij te boeken i.v.m. weersomstandigheden. Minimum aantal deelnemers is 6 personen en de excursie is beschikbaar vanaf 4 januari.
nuorgam-bezoek-noorwegen-barentszzee

Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee

Je beleeft een arctische dag aan de Barentszzee. Met een transfer word je naar het schiereiland Varanger gebracht, in Noorwegen. Hier breng je een bezoek aan de piepkleine vishaven Nesseby. De Barentszzee stroomt hier de Varangerfjord in en door de invloed van de Warme Golfstroom blijft de fjord daardoor het hele jaar ijsvrij. Een prachtig gezicht: het diepblauwe water van de fjord te midden van de besneeuwde rotsen en stranden. Er is voldoende tijd om foto's te nemen van dit adembenemende uitzicht en je komt meer te weten over de Noorse cultuur en het leven van de vissers in deze noordelijke omgeving. Je bezoekt het Varanger Sami museum in Varangerbotn waar je kennis kunt maken met de vroegere manier van leven van de Sami bij de fjorden. Onderweg lunch je in een lokaal restaurant in Noorwegen met een typische Noorse lunch en ook wordt er een stop gemaakt bij de lokale zilversmid.

 • Prijs: € 165 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B. minimum aantal

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles