Loma-Vietonen Lodge

Op ongeveer een uur rijden van Rovaniemi ligt een unieke accommodatie: Loma-Vietonen. Oma Kariniemi is in de jaren '80 begonnen met een paar kleine hotelkamers te verhuren als bed & breakfast. Nu runt haar dochter Tuija het samen met haar gezin en is het omgetoverd tot een klein paradijsje. Niet in de zin van luxe, maar door persoonlijke aandacht, warmte en sfeer. Je kunt kiezen uit een verblijf in een houten cottage of in hotelkamers. De sfeervolle boerderij-woonkamer nodigt je uit om te genieten van een ontspannen ontbijt 's-ochtends en een heerlijke lunch. Tevens wordt er elke avond door Tuija een voortreffelijk 3-gangen diner geserveerd. Overdag neem je deel aan diverse excursies zoals een huskysafari, rendiersafari en sneeuwscootertocht. In de middag is er voldoende tijd om de schitterende omgeving te verkennen op de lange latten of met traditionele sneeuwschoenen. We verzekeren je: na een weekje Loma-Vietonen kun je er weer helemaal tegenaan!

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension (m.u.v. lunch op dag van aankomst). Het diner bestaat uit een goed 3-gangendiner. Gezien de kleinschaligheid van de accommodatie is het gebruikelijk om met de groep te dineren.  

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven van Rovaniemi: ca. 60 minuten (maar op de heenweg maak je eerst een stop van ca 1,5 uur bij Santa Claus Village).

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Bezoek aan Santa Claus Village (ca. 1,5 uur)
 • Huskysafari met snack (ca. 4,5 uur)
 • Instructie langlaufen en gebruik materialen gedurende de dag
 • Bezoek aan rendierfarm met sledetocht en outdoor lunch (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootertocht inclusief outdoor lunch (ca. 2 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur)
 • Laps diner
 • Rendieren voeren
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
iris-m-winter

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Loma-Vietonen Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Loma-Vietonen Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi waar je gids al op je staat te wachten en je naar de bus brengt....

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi waar je gids al op je staat te wachten en je naar de bus brengt. Eerst stop je bij Santa Claus Village (op de poolcirkel!) waar je ongeveer anderhalf uur de tijd hebt om rond te kijken bij de vele souvenirwinkeltjes of om op de foto te gaan met de Kerstman. Tevens kun je in Santa Claus (tegen betaling) van een lunch genieten, want je zult wel honger hebben na de vroege ochtendvlucht. Vervolgens transfer naar Loma-Vietonen Lodge waar je kennis maakt met de familie Kariniemi. Na check-in bij de bungalow met eigen sauna en open haard of in je hotelkamer, volgt er uitleg over de activiteiten en krijg je je thermo outfit uitgereikt. Sauna, diner en overnachting in Loma-Vietonen. Als je nog puf over hebt en het is helder weer, loop dan zeker nog even een stukje het meer op, om te kijken of het noorderlicht aan de hemel verschijnt. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Instructie langlaufen en gebruik van materialen

Na wederom een stevig ontbijtbuffet met het overheerlijke verse brood dat Tuija iedere ochtend zelf ...

Na wederom een stevig ontbijtbuffet met het overheerlijke verse brood dat Tuija iedere ochtend zelf bakt, geeft de gids je uitleg en instructie voor het gebruik van de langlaufmaterialen. Naast ijshockey en schansspringen staat langlaufen sinds mensenheugenis op één voor de Finnen. Ook als je nog nooit op de dunne lange latten heeft gestaan, zul je merken dat je de techniek vrij snel onder de knie hebt door de fijne poedersneeuw en het licht glooiende landschap. Na de langlaufinstructie kun je op eigen gelegenheid op pad voor een route van ca. 4 km. Je mag het materiaal de rest van de dag nog gratis gebruiken, zodat je eventueel je techniek nog verder kunt verbeteren. Lunch, sauna, diner en overnachting in Loma-Vietonen. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Huskysafari door de besneeuwde bossen

Na het ontbijt in het restaurant heb je de ochtend ter vrije besteding. Na een vroege lunch volgt om...

Na het ontbijt in het restaurant heb je de ochtend ter vrije besteding. Na een vroege lunch volgt om ca. 12.30 uur een transfer naar de huskyfarm BearHill Husky waar je wordt verwelkomd door de huskyhouder en zijn sledehonden die niet kunnen wachten om de slee te kunnen trekken. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de één zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Zo'n 16 - 22 km glijd je over bevroren meren en door de met sneeuw bedekte bossen. Halverwege de tocht is er een stop om iedereen, ook de honden, even rust te gunnen. Je krijgt wat warms te drinken en kunt even de benen strekken. Ook de honden krijgen wat te eten. Daarna keer je weer terug. Diner en overnachting in Loma-Vietonen.
Duur programma: ca. 4,5 uur (waarvan ca. 2 uur sledetocht)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op pad met de rendieren en Laps diner in kota

Na het ontbijt maak je kennis met de rendieren. Je mag meehelpen de rendieren die bij de familie Kar...

Na het ontbijt maak je kennis met de rendieren. Je mag meehelpen de rendieren die bij de familie Kariniemi horen te voeren. Een uniek moment, ook voor het maken van mooie foto’s! Vervolgens maak je een mooie tocht per slede door de omgeving, getrokken door een rendier. Onderweg wordt er bij kampvuur een outdoorlunch geserveerd. In de middag heb je tijd om te ontspannen in Loma-Vietonen en te genieten van het sneeuwlandschap. ’s Avonds is het tijd voor een unieke ervaring: een Laps diner in een kota! Overnachting in Loma-Vietonen.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op avontuur met de sneeuwscooter

Na een gedegen instructie stap je met 2 personen op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht van...

Na een gedegen instructie stap je met 2 personen op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht van ca. 25 km over het bevroren Iso-Vietonen meer en door de met sneeuw bedekte bossen. Onderweg wordt er gestopt voor een lichte picknick bij een kampvuur. De middag is ter vrije besteding bij Loma-Vietonen. Wat dacht je van nog een mooie langlauftocht of sneeuwschoenwandeltocht rondom Loms-Vietonen. Diner en overnachting in Loma-Vietonen. 
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

Er zijn tal van mogelijkheden om de dag door te komen! Rustig een boek lezen of een mooie wandeltoch...

Er zijn tal van mogelijkheden om de dag door te komen! Rustig een boek lezen of een mooie wandeltocht maken. Maar een sportievere invulling is ook mogelijk. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een sneeuwscootertocht met ijsvissen bij te boeken. Prijs € 175 per persoon bij 2 personen op een sneeuwscooter. Je kunt deze excursie vooraf boeken. Lunch, diner en overnachting in Loma-Vietonen. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijt is het tijd voor een echte Lapse activiteit; sneeuwschoenwandelen! De gids geeft je e...

Na het ontbijt is het tijd voor een echte Lapse activiteit; sneeuwschoenwandelen! De gids geeft je een gedegen instructie over het gebruik ervan en dan ga je op pad op de speciale ‘tennisrackets’. Je zult zien dat het veel gemakkelijker (en leuker!) is dan je van te voren had gedacht. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig even gestopt om uit te blazen en vertelt de gids over het landschap en het leven boven de poolcirkel. Lunch, diner en overnachting in Loma-Vietonen.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas de week is al weer voorbij! Na het inleveren van het materiaal en het afscheid is het tijd vo...

Helaas de week is al weer voorbij! Na het inleveren van het materiaal en het afscheid is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Rovaniemi voor de terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Instructie langlaufen en gebruik van materialen
Dag 3 Huskysafari door de besneeuwde bossen
Dag 4 Op pad met de rendieren en Laps diner in kota
Dag 5 Op avontuur met de sneeuwscooter
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Sneeuwschoenwandelen
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Loma-Vietonen
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Uiteraard kun je gaan (sneeuwschoen)wandelen of langlaufen, materiaal hiervoor kun je ter plaatse huren. Maar een sneeuwscootertocht inclusief ijsvissen behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt deze excursie vooraf bij ons boeken of eventueel ter plaatse nog vastleggen.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

loma-vietonen-sneeuwscootertocht-ijsvissen

Sneeuwscootertocht met ijsvissen

Je start na een korte instructie met 2 personen per sneeuwscooter voor een tocht over bevroren meren en door witte bossen. Onderweg wordt er gestopt om het traditionele ijsvissen uit te proberen; met een speciale boor maak je een gat in het ijs, hengeltje uit en met een beetje geluk vis je je eigen lunch bij elkaar! De gids bereidt bij open vuur een lunch terwijl je op een rendiervel kunt genieten van de rust en de stilte.

 • Prijs: € 175 (2 personen per sneeuwscooter)
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 46

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen Granö Beckasin Lodge
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  grano-beckasin-lodge-header-thumb
 • Een geliefde locatie bij Voigt Travellers Iso Syöte bungalows
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.495 p.p.

  Iso Syöte bungalows

  iso-syote-bungalows-thumb
 • Knusse locatie in de Finse bossen Isokenkäisten Klubi Lodge
  8 dagen, volpension, 6 x lunch en diner, v.a. € 2.695 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  isokenkaisten-klubi-thumb
 • Prachtige locatie in Zweeds Lapland en leuke activiteiten Kukkolaforsen Lodge
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  header-kukkolaforsen-lodge-thumb
 • Kleinschalig en knus verblijf in arctisch gebied Nuorgam Lodge
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Nuorgam Lodge

  lapland-lodges-nuorgam-thumb
 • Excursies inbegrepen Papin Talo Lodge
  8 dagen, halfpension en 5x lunch, v.a. € 2.095 p.p.

  Papin Talo Lodge

  papin-talo-lodge-header-thumb
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten Rajamaa Lodge
  8 dagen, volpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Rajamaa Lodge

  rajamaa-lodge-header-thumb