Nuorgam Lodge

Verblijf in het uiterste puntje van Fins Lapland, in de kleinschalige Nuorgam Lodge van Marjatta, Raimo en hun zonen. Deze lodge ligt in een gebied waar de toendra en de Barentszzee elkaar bijna raken. Verken het grensgebied van Finland en Noorwegen in een slede, op sneeuwscooters en tijdens een huskysafari. Met een King Crab safari of een arctische dag aan de Barentszzee maak je deze reis extra bijzonder. Marjatta helpt je op weg met een lunchpakket, dat je onderweg in een kota bij een kampvuur kunt gebruiken, en Raimo en de zonen laten je het pure noorden ervaren. Bij helder weert schittert 's avonds het noorderlicht op 50 meter afstand van de lodge aan de hemel!

NB: dit arrangement is niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wil gaan ondernemen.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. Het 3-gangendiner is van goede kwaliteit. Het is aan jezelf of je met de groep wilt dineren of dat je liever aan een tafeltje voor 2 personen dineert.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 3 uur.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Gratis gebruik sneeuwschoenen, stepslede's, langlaufski's en sleetjes
 • Sneeuwscootersafari en bezoek aan rendierboerderij (ca. 5 uur)
 • Veel informatie over en hulp bij fotografie met gratis gebruik van statief en hoofdlampjes
 • Optioneel: Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee of een King Crab safari
 • Bezoek de huskyfarm en huskysafari bij Nuorgam (ca. 4 uur)
 • Afscheidsdiner op de laatste avond in een typische Lapse hut
 • Sami museum inclusief lunch op aankomstdag
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur)
 • Sledetocht en ijsvissen (ca. 4 uur)
 • Goede noorderlichtlocatie
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
kimberley-j-lapland

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Nuorgam Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Nuorgam Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!

Welkom in Lapland! Na de vlucht van Amsterdam naar Ivalo brengt de transfer je naar Nuorgam. Onderwe...

Welkom in Lapland! Na de vlucht van Amsterdam naar Ivalo brengt de transfer je naar Nuorgam. Onderweg stop je bij het Sami Siida museum voor een lunch en een kijkje in het leven van de Sami. Eenmaal aangekomen bij Nuorgam Lodge krijg je informatie over het programma voor de komende week, het noorderlicht en wordt de thermo-overall uitgedeeld. Neem 's avonds lekker plaats bij het kampvuur in de laavu en maak kennis met de rest van de groep. Wie weet spot je het noorderlicht al vanaf de rivier! Toon minder

Toon meer

Dag 2 Winterfun activiteiten

Na een goede nachtrust schuif je 's ochtends aan voor een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet...

Na een goede nachtrust schuif je 's ochtends aan voor een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet, klaargemaakt door Marjatta. Kleed je warm aan, want na het ontbijt legt de gids uit hoe je de stepslede, sneeuwschoenen en langlauflatten kunt gebruiken. Samen met hem/haar trek je er in kleine groepjes op uit om het allemaal in het arctische landschap uit te proberen. Je komt op plekken waar je normaal te voet nooit zou komen! Alle materialen zijn gedurende de week gratis te gebruiken, zoveel je maar wilt. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur ochtendprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Na het ontbijt word je via het bevroren Pulmakijärvi meer in een houten slede per sneeuwscooter...

Na het ontbijt word je via het bevroren Pulmakijärvi meer in een houten slede per sneeuwscooter voortgetrokken naar de top van de omliggende heuvels. Geniet van het toendralandschap met prachtige vergezichten richting Noorwegen, de oorverdovende stilte en schoonheid. In de laavu warm je op bij het kampvuur en schuif je aan voor een vers bereide outdoor lunch. Als je wilt, kun je na de lunch kennis maken met een grote hobby van de Finnen: ijsvissen. Boor een gat, gooi je hengel uit en vissen maar. Vind je al dat gehengel maar niets, ga dan sneeuwschoenwandelen over de uitgestrekte vlakten.
​Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag

Vandaag heb je alle vrijheid om te doen en laten wat je wil. Boek nog een excursie, ga relaxen of tr...

Vandaag heb je alle vrijheid om te doen en laten wat je wil. Boek nog een excursie, ga relaxen of trek je er zelf op uit met een van de typisch Lapse vervoersmiddel. Marjatta maakt met liefde een lunchpakketje voor je eigen ontdekkingstocht. Wij raden je aan om de excursie naar Noorwegen en de Barentszzee bij te boeken, dat maakt je reis extra bijzonder. Aan het einde van de dag kun je uiteraard weer genieten van een saunabezoek en aanschuiven voor het diner. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Na het ontbijt staat er meteen een bijzondere tocht op het programma: een mooie sneeuwscootersafari ...

Na het ontbijt staat er meteen een bijzondere tocht op het programma: een mooie sneeuwscootersafari van veertig kilometer over de hoger gelegen heuvels. Na de lunch in Nuorgam Lodge word je naar een nabijgelegen rendierboerderij gebracht. Hier word je door een traditionele rendierhouder opgewacht. Samen voer je de rendieren terwijl hij alles over het leven van en met de rendieren vertelt. Na een mooie dag kom je terug in Nuorgam Lodge waar het eten al voor je klaarstaat.
​Duur programma: ca. 3 uur in de ochtend en ca. 2 uur in de middag
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskytocht

Vandaag maak je kennis met de husky's. Op de farm krijg je uitleg over het reilen en zeilen. Je ...

Vandaag maak je kennis met de husky's. Op de farm krijg je uitleg over het reilen en zeilen. Je zult merken dat de honden geaaid willen worden. Ze kunnen niet wachten om met jou op pad te gaan. Al snel stap je op de slee voor een twee uur durende huskysafari. Geniet in alle rust en stilte van het landschap en de dieren. Onderweg is er tijd voor wat lekkers bij het kampvuur. Je rijdt met twee personen per slee, de één stuurt en de ander zit. In de middag staat niets gepland. Ga langlaufen of sneeuwschoenwandelen en ontdek de mooie winterhikes die hier mogelijk zijn.
​Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Een dag die je helemaal kunt aankleden zoals je zelf wilt. Bind de langlaufski's of sneeuwschoen...

Een dag die je helemaal kunt aankleden zoals je zelf wilt. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak een schitterende tocht over de rivier. Of ga een excursie doen die je voor het boeken van de reis geregeld hebt (zie overzicht met excursies op de site). Wat de reis echter heel bijzonder maakt, is een King Crab safari. Onder begeleiding van een ervaren visser verken je per boot de Noorse fjorden en zoek je naar de reusachtige King Crabs. Speciaal voor jou worden de koningskrabben ter plaatse bereidt. De laatste avond smul je van een traditioneel Laps diner geserveerd in de kota. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je Marjatta, Raimo en de kinderen. Na het laa...

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je Marjatta, Raimo en de kinderen. Na het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet moet het er toch van komen. Nog een laatste souvenir kopen in het kleine winkeltje van Marjatta en het is tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!
Dag 2 Winterfun activiteiten
Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen
Dag 4 Vrije dag
Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij
Dag 6 Huskytocht
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Nuorgam Lodge
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Vooraf kun je diverse optionele excursies bijboeken voor je vrije dagen waaronder het bezoek aan Noorwegen en de Bartenszzee op dag 4, dan ben je verzekerd van een plekje. Maar ook een sneeuwscootertocht van ca. 4 uur is mogelijk (zie de mogelijkheden hieronder voor informatie en prijzen). Ter plaatse kun je uiteraard ook nog optionele excursies en activiteiten bijboeken.
 

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

nuorgam-panorama-safari-arctische-wildernis

Panorama Safari – Arctische wildernis

Ontdek de schoonheid van de arctische wildernis met de sneeuwscooter. Via de uitgestrekte vlakten lijkt het rijden op een sneeuwscooter als vanzelf te gaan. Onderweg maak je een stop voor lunch bij een kampvuur.

 • Prijs: € 235 per persoon (2 pers/ scooter)
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 72,50.
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

nuorgam-king-crab

King Crab vangen in de fjorden

De King Crab safari is een onvergetelijk avontuur. De arctische koningskrab is één van de meest populaire maaltijden. Tijdens deze safari maak je de kans om dit bijzondere schaaldier te vangen, te koken en uiteraard op te eten! Je wordt van Nuorgam naar het vissersplaatsje Nesseby gebracht waar je kennismaakt met de kapitein. Hij neemt je mee naar de fjorden voor het vangen van de King Crab. Ook wordt er gevist naar kabeljauw, schelvis en heilbot. De kapitein maakt ter plaatse een lunch van de dagvangst.

 • Prijs: € 295 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Ter plaatse bij te boeken i.v.m. weersomstandigheden. Minimum aantal deelnemers is 6 personen en de excursie is beschikbaar vanaf 4 januari.
nuorgam-bezoek-noorwegen-barentszzee

Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee

Je beleeft een arctische dag aan de Barentszzee. Met een transfer word je naar het schiereiland Varanger gebracht, in Noorwegen. Hier breng je een bezoek aan de piepkleine vishaven Nesseby. De Barentszzee stroomt hier de Varangerfjord in en door de invloed van de Warme Golfstroom blijft de fjord daardoor het hele jaar ijsvrij. Een prachtig gezicht: het diepblauwe water van de fjord te midden van de besneeuwde rotsen en stranden. Er is voldoende tijd om foto's te nemen van dit adembenemende uitzicht en je komt meer te weten over de Noorse cultuur en het leven van de vissers in deze noordelijke omgeving. Je bezoekt het Varanger Sami museum in Varangerbotn waar je kennis kunt maken met de vroegere manier van leven van de Sami bij de fjorden. Onderweg lunch je in een lokaal restaurant in Noorwegen met een typische Noorse lunch en ook wordt er een stop gemaakt bij de lokale zilversmid.

 • Prijs: € 165 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B. minimum aantal
bijzonder-overnachten-salla-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van deze bijzondere overnachting wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

nuorgam-overnachten-wildernis-cabin

Overnachten in een wildernis cabin

Ervaar de authentieke manier van leven in arctisch gebied tijdens een overnachting in een wildernis cabin. De houten blokhut ligt in de hooglanden van Nuorgam. Nergens is de sterrenhemel, met hopelijk het noorderlicht, zo dichtbij. Geniet bij een open kampvuurplaats van het weidse uitzicht en de oorverdovende stilte. In de namiddag vertrek je met de gids per sneeuwscooter of per slede voortgetrokken door een sneeuwscooter voor een tocht van ca. 45 minuten naar de cabin. Eenmaal aangekomen wordt de houtgestoken kachel opgewarmd en maak je met de gids een mooie tocht op sneeuwschoenen. Aansluitend bereidt de gids een traditioneel Laps diner voor jou, bestaande uit broodjes zalm en rendiervlees, rendierfilet met rosti en groenten en een heerlijk toetje van blauwe bessen. Na het diner kun je relaxen bij het kampvuur in de buitenlucht of heerlijk warm bij de kachel in je cabin. De gids overnacht in een kleine cabin of tent op loopafstand van jouw verblijf. In de ochtend word je nog verwend met een goed ontbijt, waarna je weer onder begeleiding van de gids terug naar Marjatta in Nuorgam Lodge vertrekt. Meer foto's van de wildernis cabin vind je tussen de accommodatie foto's van Nuorgam Lodge.

 • Prijs: € 430 per persoon (in slede of 2 pers/ scooter)
 • Duur: 1 nacht
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  Granö Beckasin Lodge
 • Knusse locatie in de Finse bossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, 6x lunch en diner, v.a. € 2.995 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  Isokenkäisten Klubi Lodge
 • Prachtige locatie in Zweeds Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.895 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  Kukkolaforsen Lodge
 • Scherp geprijsd en superlocatie Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.495 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  Loma-Vietonen Lodge
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten Vertrek vanaf Brussels Airport
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Rajamaa Lodge

  Rajamaa Lodge