Rajamaa Lodge

Deze mooie reis naar Zweeds Lapland is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers die verantwoord op reis willen! Je bent hier op bezoek bij de familie Malmström die sinds 1986 met veel zorg en passie haar gasten ontvangt op een eiland in de Muonio rivier: het grensgebied tussen Zweden en Finland. Je wordt in de watten gelegd door de gastvrijheid en de pure belevenissen op en rondom de lodge. Excursies voer je uit met de Sami buren en met de familie Malmström zelf. De excursies worden uitgevoerd in kleine groepjes waarbij veel verteld wordt over de arctische flora en fauna en de cultuur en levensstijl van de Sami. 's Avonds geniet je heerlijk met de andere gasten, en met Lars en Kaisu, na van de avonturen die jullie die dag beleefd hebben. Een heerlijk ontspannen week met veel activiteiten in de buitenlucht. Je keert verliefd en als herboren terug naar huis. 

Bij het boeken van deze reis stimuleer je de lokale economie en cultuur. Daarnaast is Rajamaa Lodge een kleinschalige accommodatie waar afval wordt gerecycled, het energieverbruik gereduceerd wordt en waar alleen lokale inwoners uit Muonio werkzaam zijn. Tenslotte hebben de excursies die je tijdens deze reis doet een lage impact op het milieu. De focus van de activiteiten ligt op het in harmonie zijn met de natuur en het bewustzijn van de omgeving.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. De maaltijden (3-gangendiner) zijn met zorg bereid door gastvrouw Kaisu. Het restaurant biedt voldoende tafeltjes om privé te dineren, maar vaak zoekt de groep elkaar op tijdens de maaltijden. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 75 minuten.

 

Highlights

 • Wandeling door het besneeuwde landschap incl. outdoorlunch (ca. 5 uur)
 • Bezoek aan Sami familie op rendierboerderij incl. lunch (ca. 3 uur)
 • Huskysafari van ca. 17 km (ca. 2,5 uur)
 • Sneeuwsculpturen maken (ca. 3 uur)
 • Idyllische ligging in winterwonderland®
 • Verantwoorde reis: lage milieu-impact
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
reisspecialist-mex-fins-lapland

Mex Moolhuizen

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Rajamaa Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Rajamaa Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins en Zweeds Lapland!

De vakantie begint! Een rechtstreekse vlucht brengt je naar Kittilä in Fins Lapland. Op het vli...

De vakantie begint! Een rechtstreekse vlucht brengt je naar Kittilä in Fins Lapland. Op het vliegveld wacht de gids je op. In een uur brengt hij je via de wildernis van West-Lapland naar Rajamaa, net over de grens in Zweden. De wegen worden steeds stiller, de bomen wolliger en weelderiger. Het lijkt alsof je naar het randje van de wereld rijdt. Plots doemen daar enkele rode stuga's (Zweedse huisjes) op. Je bent bij Rajamaa Lodge! De familie Malmström verwelkomt je warm en hartelijk. Ze gaan er deze week alles aan doen om er een onvergetelijke tijd van te maken. Je zult je een ware gast voelen, alsof je uit logeren bent bij je liefste oom en tante. Je checkt in, bekijkt je lieflijke huisje, krijgt uitleg over het programma en past de juiste thermo-overall. Waarschijnlijk wil je meteen testen hoe warm 'ie is. Er ligt genoeg sneeuw in de omgeving om je thermopak uit testen. Na een middag wennen aan het nieuwe klimaat en de sprookjesachtige omgeving is het tijd voor een overheerlijk diner. We zijn benieuwd welke lokale lekkernijen gastvrouw Kaisu vanavond op tafel zet! Overnachting in Rajamaa Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Wandeling door het witte landschap

Na een stevig ontbijt verzorgd door gastvrouw Kaisu maak je je klaar voor een mooie wandeltocht door...

Na een stevig ontbijt verzorgd door gastvrouw Kaisu maak je je klaar voor een mooie wandeltocht door het winterse landschap onder begeleiding van een ervaren gids.  Onderweg ga je op zoek naar sporen van vogels en wilde dieren in de sneeuw. Lunch wordt bij kampvuur in het bos geserveerd. In de middag ben je weer terug in Rajamaa waar de sauna al voor je is warm gestookt. Vergeet niet na het diner naar buiten te kijken want wie weet kleurt de lucht straks groen! Overnachting in Rajamaa Lodge.
Duur programma: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Proef de stilte

Na het ontbijt is het tijd om van de stilte te proeven. En om de creatieve kant van jezelf naar bove...

Na het ontbijt is het tijd om van de stilte te proeven. En om de creatieve kant van jezelf naar boven te laten komen. Want we gaan ijssculpturen van sneeuw en ijs maken! Misschien weet je in eerste instantie niet wat je zou willen maken, maar als je eenmaal bezig bent, kun je niet meer stoppen. De eerste stap is om van sneeuw blokken te maken van waaruit je vervolgens sculpturen vormt. Ben je na de overheerlijke lunch nog niet uit geboetseerd? Dan ga je gewoon lekker door. Geniet ondertussen van de natuur, de geur van frisheid en de oorverdovende stilte. Je kunt ook de sneeuwschoenen aantrekken en op pad gaan. Of lekker opwarmen in de sauna. 's Avonds zet Kaisu weer heerlijke gerechten op tafel. Wat dacht je van een versgevangen zalmforel en gebakken aardappels?. Overnachting in Rajamaa Lodge.  Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskysafari

Na wederom een overheerlijk ontbijt ga je vandaag opnieuw de wildernis in met een typisch Laps vervo...

Na wederom een overheerlijk ontbijt ga je vandaag opnieuw de wildernis in met een typisch Laps vervoermiddel: de huskyslee! Met een klein groepje wandel je door de sneeuw tussen de bomen door naar de buren, want daar staan de huskyhonden al te trappelen. Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren. Ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen. Gelukkig is er eerst tijd om kennis te maken met je hondenspan. Je kunt je husky's rustig aanhalen. De huskyhouder neemt eerst alle instructies met je door voordat je met twee personen per huskyslee op pad gaat. Uiteraard wissel je onderweg een paar keer van plek. Klaar voor de start? Af! Met gierende banden, eh sledes, scheur je door het witte wonderland heen. Dit mag uren duren. De lunch komt precies op tijd, want daar had je net trek in. Na de lunch heb je de tijd voor jezelf. Misschien vind je het leuk om langlaufski's of sneeuwschoenen te huren voor nog een mooie tocht in de directe omgeving van de lodge? Geniet na je actieve dag in de wildernis van het overheerlijke diner. Overnachting in Rajamaa Lodge. 
Duur huskyprogramma: ca. 2,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Dus plan 'm in zoals jij dat wilt. Maak een mooie tocht op la...

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Dus plan 'm in zoals jij dat wilt. Maak een mooie tocht op langlaufski’s of sneeuwschoenen of geniet van de sneeuw rondom de lodge. Voor tips of mogelijkheden in de omgeving geven Lars en Kaisu je graag tips en advies. Of pak je boek er bij en ga lekker voor het raam, met uitzicht op de weidse omgeving, genieten van de sprookjeswereld waarin je je bevindt. Misschien heb je zin om nog een mooi sneeuwkunstwerk te bouwen? Lunch en diner in het restaurant van Rajamaa.  Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op pad met de Sami en hun rendieren

Na het ontbijt ga je op bezoek bij een Sami familie, die je alles zal vertellen over de tradities en...

Na het ontbijt ga je op bezoek bij een Sami familie, die je alles zal vertellen over de tradities en het verleden van de Sami en het leven met de rendieren. Er wordt getoond hoe zij op de rendierboerderij leven en werken en je krijgt een traditionele lunch geserveerd. Je kunt een aantal rendieren van dichtbij bewonderen en fotograferen, maar het grootste deel van de kudde loopt vrij rond in de bossen. Geniet in de middag gerust nog een keer van de sauna bij Rajamaa. Diner en overnachting in Rajamaa Lodge.
Duur dagprogramma: 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Na een stevig ontbijt heb je vandaag nog een vrije dag ter besteding. Alle tijd om je sneeuwsculptuu...

Na een stevig ontbijt heb je vandaag nog een vrije dag ter besteding. Alle tijd om je sneeuwsculptuur te perfectioneren, de bossen in te trekken op de sneeuwschoenen of langlaufski's of een andere activiteit in de buurt te ondernemen.  Lunch, sauna, afscheidsdiner en overnachting in Rajamaa Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas alweer je laatste dag in Winterwonderland®. Nog even genieten van een laatste ontbijt van...

Helaas alweer je laatste dag in Winterwonderland®. Nog even genieten van een laatste ontbijt van Kaisu en dan de transfer terug naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins en Zweeds Lapland!
Dag 2 Wandeling door het witte landschap
Dag 3 Proef de stilte
Dag 4 Huskysafari
Dag 5 Vrije dag
Dag 6 Op pad met de Sami en hun rendieren
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Rajamaa. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst. Ter plaatse kun je eventueel een sneeuwscootersafari boeken.(ca. €185 per persoon). 

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Fins houten huis in de bossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Papin Talo Lodge

  Papin Talo Lodge
 • Adults only tussen de Finse bossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.195 p.p.

  Nangu Lodge

  Nangu Lodge
 • Meest noordelijke puntje van Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Nuorgam Lodge

  Nuorgam Lodge
 • Prachtige locatie in Zweeds Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.895 p.p.

  Kukkolaforsen Lodge

  Kukkolaforsen Lodge
 • Scherp geprijsd en superlocatie Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.495 p.p.

  Loma-Vietonen Lodge

  Loma-Vietonen Lodge
 • Knusse locatie in de Finse bossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, 6x lunch en diner, v.a. € 2.995 p.p.

  Isokenkäisten Klubi Lodge

  Isokenkäisten Klubi Lodge
 • Kleinschalig en authentiek Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.895 p.p.

  Saija lodge

  Saija lodge
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  Granö Beckasin Lodge
 • Kleinschalig en persoonlijk Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, Volpension, v.a. € 2.995 p.p.

  Ollila Lodge

  Ollila Lodge