Groepsreis Lapland Compleet

Deze reis doet z’n naam eer aan; misschien wel de meest volledige Lapland belevenis die je kunt boeken! Fins én Zweeds Lapland, verblijf op 2 locaties, een geweldige reisleider én unieke Lapland activiteiten inbegrepen. Bij deze reis hoef je nergens meer over na te denken en alleen nog maar te genieten. Je combineert de prachtige ruigere omgeving van Ruka in Finland met een verblijf aan de Arctische grensrivier tussen Zweden en Finland. Bij deze complete reis bezoek je het Oulanka Nationaal Park, de Ranua Zoo, beleef je een huskysafari en rendiertocht en zullen we ook gaan varen met een ijsbreker; zie jij jezelf al dobberen in een waterdicht pak in de Botnische golf? Tijdens de gehele reis zal de zeer ervaren Nederlandstalige reisleider Léonie de Waal* aanwezig zijn. Zij kan je alles vertellen over de omgeving en natuurlijk helpen met het spotten van het noorderlicht.

De 8-daagse Lapland reis in het kort
Vanuit Schiphol vlieg je in 3 uur naar Rovaniemi Airport, gelegen in Finland. Hier ontmoet je de reisleider en je reisgenoten. Je maakt een transfer naar het wintersportdorpje Ruka voor een verblijf van 3 nachten in Hotel Rukahovi. Vanuit Ruka bezoek je de volgende dag het Oulanka National Park, met de stroomversnellingen en fotogenieke hangbrug. Op de derde dag heb je een vrije dag in Ruka, en kun je lekker rondwandelen, skiën of een optionele excursie boeken. Op dag 4 reizen we westwaarts richting Zweden en maken een stop bij de Ranua Zoo om de Arctische dieren te bewonderen én te lunchen. Net aan de Zweedse zijde van de grens checken we in bij Kukkolaforsen voor een verblijf van 4 nachten. De volgende dagen maak je kennis met de huskyhonden, de rendieren en de rendierhouders en stap je aan boord van de IJsbreker op de Botnische Golf en ontspan je met een drijfpak in het koude water. Tijdens deze reis heb je een goede kans om ook het noorderlicht te spotten.
* in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Léonie de Waal, onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in een superior hotelkamer in Ruka op basis van halfpension en 1x lunch
 • 4 nachten in een hotelkamer in Kukkolaforsen op basis van volpension
    
Transfers
 • Luchthaven Rovaniemi – Ruka: ca. 2,5 uur.
 • Ruka - Kukkola: 6 uur incl. bezoek en lunch Ranua Zoo
 • Kukkola - Rovaniemi: ca. 2 uur

Highlights

 • Op avontuur met een Nederlandstalige reisleider
 • Wandeling in het Oulanka Nationaal Park, incl. lunch (ca. 3-4 uur)
 • Bezoek aan Ranua Zoo incl. lunch
 • Bezoek aan rendierhouderij incl. lunch
 • Huskysafari incl. lunch
 • Boottocht met IJsbreker (ca. 3 uur)
 • Verblijf in Fins én Zweeds Lapland
 • Het noorderlicht
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Reis mét reisleider
 • 8 dagen
 • halfpension + 5x lunch
 • Januari en februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Incl. bijzondere activiteiten
leonie-wisse-lapland

Léonie Wisse-de Waal

Voigt Travel reisleider

Op de kaart

Verblijf in Scandic Rukahovi

Verblijf in Kukkolaforsen Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Groepsreis Lapland Compleet

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Tervetuloa Lappiin

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, je gaat naar Lapland! Met een rechtstreekse vlucht vlieg je va...

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, je gaat naar Lapland! Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vanaf Amsterdam binnen 3 uur naar een totaal andere wereld. Na het ophalen van de bagage maak je kennis met reisleider Léonie en de andere reisgenoten. Na een prachtige transfer door het winterlandschap kom je aan in het wintersportplaatsje Ruka. Na het inchecken zal Léonie uitleg geven over welke mooie dingen je allemaal gaat doen deze week. Je hebt even wat vrije uren om op je eigen gemak het kleine plaatsje Ruka te verkennen en zelf wat te ‘landen’ in het sprookjesachtige Lapland. Je dineert en overnacht in Hotel Rukahovi. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Oulanka Nationaal Park

Na een heerlijke aangename nachtrust in jouw superior room, staat er een uitgebreid ontbijtbuffet vo...

Na een heerlijke aangename nachtrust in jouw superior room, staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Daarna is het tijd om de bus in te stappen om samen met een lokale gids richting het wonderschone Oulanka Nationaal Park te gaan rijden. We verblijven enkele uren in het park en maken een wandeling; afhankelijk van de sneeuwcondities zal dit op sneeuwschoenen of te voet gebeuren. We genieten van een heerlijke soeplunch in Basecamp Oulanka. Halverwege de middag zijn we weer terug in Ruka, waar je weer wat vrije uren hebt. Misschien wil je op eigen gelegenheid per gondel naar de top van de heuvel? Ook vandaag staat het dinerbuffet weer voor je klaar, en hopelijk zie je – afhankelijk van de condities – vanavond het noorderlicht aan de hemel dansen?
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Jouw dag in Lapland

Na het ontbijtbuffet is deze dag helemaal aan jou. Ga lekker op je eigen tempo rondwandelen door de ...

Na het ontbijtbuffet is deze dag helemaal aan jou. Ga lekker op je eigen tempo rondwandelen door de omgeving, neem de skilift naar de top van de Rukatunturi heuvel, of misschien heb je voorafgaand aan deze reis al een optionele excursie geboekt? Je kunt bijvoorbeeld in een drijfpak stroomafwaarts op een rivier drijven of misschien ga je sneeuwscooteren? ’s Avonds geniet je van een dinerbuffet in het hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Dwars door Lapland

Direct na het ontbijtbuffet stappen we in onze eigen Finse bus en vertrekken voor een geweldige &ldq...

Direct na het ontbijtbuffet stappen we in onze eigen Finse bus en vertrekken voor een geweldige “Dwars door Lapland” dag, westwaarts naar de grensrivier van Zweden en Finland. Onderweg stoppen we bij de Ranua Zoo, waar we naast een lunchbuffet de Nordic en Arctic animals zullen bewonderen, zoals de lynx, veelvraat, bruine beer, ijsbeer, eland en poolvos. Daarna zetten we verder koers richting het noordelijke puntje van de Botnische Golf om uiteindelijk bij onze vrienden van Kukkolaforsen aan te komen. De komende 4 dagen verblijf je op deze prachtige locatie aan de deels bevroren rivier, met zeer vriendelijke gastdames en -heren, verrukkelijk eten en geweldige activiteiten. Na inchecken en het diner zie je hopelijk het noorderlicht aan de hemel. En je zit op deze locatie met relatief weinig lichtvervuiling op de eerste rang!
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Rendiersafari

​Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rend...

​Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rendieren zijn dan inwoners? In de winter komen de meeste rendieren samen bij de boerderij. Leer hier alles over het leven van de rendieren tijdens de koffie in de kota (Finse hut) en stap daarna zelf in een slede achter de rendieren. Na de mooie excursie is het tijd voor een lokale lunch bij het kampvuur. Je dineert en overnacht weer in Kukkolaforsen.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari

Heerlijk wakker worden in Zweeds Lapland. Na een stevig ontbijt is het tijd voor de huskysafari. Bij...

Heerlijk wakker worden in Zweeds Lapland. Na een stevig ontbijt is het tijd voor de huskysafari. Bij aankomst hoor je de honden al enthousiast blaffen. Ze staan te trappelen om aan de slag te mogen. Neem plaats op de slede en de lokale gids zal deze voor je besturen. Hou je fototoestel gereed en geniet tijdens de tocht van de omgeving. Na deze onvergetelijke tocht staat er bij de huskyfarm een outdoor lunch voor je klaar. Geniet in de middag van de sauna, voordat je aanschuift voor het diner.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Icebreaker

Deze ochtend maak je bij het ontbijt alvast jouw eigen lunchpakketje, want je gaat al vroeg op pad! ...

Deze ochtend maak je bij het ontbijt alvast jouw eigen lunchpakketje, want je gaat al vroeg op pad! De bus staat klaar om ons naar de Botnische Golf te brengen. Hier gaan we het water op met de Polar Explorer Icebreaker. De massieve boot baant zich een weg door het ijs. Gedurende de tocht kan je gehesen in een speciaal drijfpak deze belevenis nóg indrukwekkender maken door tussen de ijsschotsen te gaan drijven. Aan het begin van de middag zijn we weer terug in Kukkolaforsen, waarna je nog optioneel een sneeuwscootersafari kunt beleven. Vandaag dineer en overnacht je voor de laatste maal in Kukkolaforsen. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens!

Na het ontbijtbuffet brengt de bus ons naar de luchthaven van Kittilä. Het kan niet anders of j...

Na het ontbijtbuffet brengt de bus ons naar de luchthaven van Kittilä. Het kan niet anders of je hebt de afgelopen dagen Lapland in je hart gesloten. Je hebt vrienden en bovenal onvergetelijke reisherinneringen gemaakt. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Tervetuloa Lappiin
Dag 2 Oulanka Nationaal Park
Dag 3 Jouw dag in Lapland
Dag 4 Dwars door Lapland
Dag 5 Rendiersafari
Dag 6 Huskysafari
Dag 7 Icebreaker
Dag 8 Tot ziens!
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis in Fins en Zweeds Lapland. Maar wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag in Ruka wilt invullen. Wij raden je aan dit direct bij het boeken van de reis te regelen, zodat er een garantie is op beschikbaarheid. 

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

ruka-sneeuwschoenwandelen-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht met sneeuwschoenen

Duurzame keuze Voigt Travel Ervaar een sprookjesachtige winteravond in Lapland op sneeuwschoenen. Je maakt een wandeling van ca. 4 km langs oude rendierpaden en geniet van prachtige uitzichten. Als het helder is zie je sterren en met een beetje geluk het magische noorderlicht!

 • Prijs: € 85 per persoon | € 51 per kind 5 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

ruka-river-floating

River floating

Duurzame keuze Voigt Travel Een activiteit voor de echte bikkels! Met een speciaal drijfpak, dat je zowel warm als droog houdt, drijf je de ijskoude rivier af door een sprookjesachtig landschap. Uiteraard draag je ook een zwemvest en een helm en krijg je vooraf een goede instructie van de gids. Nadat je weer op de kant staat geniet je nog even na met een lekker warm drankje.

 • Prijs: € 104 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: minimale leeftijd 15 jaar en lengte 160 cm

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.785 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  Noorderlichtreis Luosto
 • Volledige avonturenweek Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, feb & mrt '25, v.a. € 2.995 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 15 mrt '25, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlicht finale

  Noorderlicht finale
 • Finland én Noorwegen met exclusieve activiteiten
  5 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden
 • Incl. geweldige activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, Sallatunturi, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  Noorderlichtreis Lapland
 • Singlereis naar Arctisch Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Nuorgam Singles

  Nuorgam Singles