Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

Helemaal aan het einde van de Finse wereld, aan de oever van de Teno grensrivier met Noorwegen, bevindt zich één van de beste noorderlichtlocaties van Finland. In deze pure arctische wildernis openen Marjatta en Raimo hun deuren voor een exclusieve noorderlichtweek, speciaal voor jou samen met gelijkgestemde noorderlichtjagers en onze noorderlichtgids. Vanuit deze zeer kleinschalige locatie trek je er elke dag op uit de toendra-natuur in. Sneeuwscooteren, huskysafari, rendierhouderij, sneeuwschoen hikes en een noorderlichtjacht op het bevroren Pulmankijärvi staan op het programma. Gedurende deze week organiseert onze Arcticans gids noorderlicht workshops en zal hij jou dagelijks updaten over de actuele noorderlichtsituatie. Een 5-sterren locatie met arctisch licht wacht op jou!
 

​NB: in dit arrangement verblijf je op een prachtige maar ook afgelegen locatie. Ook de keuken is zeer goed maar klein en er wordt volop gebruikgemaakt van lokale ingredienten. Om deze reden kan er niet met alle dieetwensen omgegaan worden. Mocht je een dieet hebben, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.  
 
De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Vertrek in februari of maart rechtstreeks van Amsterdam naar luchthaven Ivalo. Hier ontmoet je de reisleider en de medereizigers. We beginnen het avontuur met een bezoek aan het zeer interessante Sami Siida museum in Inari, waarna je in het restaurant kunt geniten van een heerlijk Laps lunchbuffet. Vervolgens reis je verder naar Nuorgam. Overdag beleef je bijzondere activiteiten in dit ook voor Lapland unieke landschap. Zo gaan we op sneeuwschoenen naar fotogenieke locaties, word je per slee achter een sneeuwscooter meegenomen naar de top van de heuvels. Ook ga je zelf sneeuwscooteren, over de heuvels naar het Pulmankijärvi grensmeer en bezoek je een Sami rendierboerderij. Aan de Noorse kant van de Teno rivier beleef je een huskysafari. Op de ‘vrije’ dagen is er ruimte om eventueel een optionele excursie te boeken. Zaterdag vroeg in de ochtend vertrek je weer naar luchthaven Ivalo voor een rechtstreekse vlucht terug naar huis.
* in principe wordt deze reis op 11 januari en 8 februari 2025 begeleid door onze Arcticans gids Joost Baudoin en op 15 maart 2025 door Didier van Hellemont, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.
 
Verzorging:
Je verblijft:

 • 7 nachten in een appartement of cabin met douche en toilet, op basis van volpension
 
Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 3 uur.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.
 

Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?
De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:
 • Flexibel ingesteld is
 • Motivatie heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen in ruil voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl. 

Highlights

 • Noorderlichtjagen
 • Bezoek en lunch in Sami Siida museum (ca. 1,5 uur)
 • Winterfun activiteiten zoals langlaufen en stepslede rijden (ca. 2,5 uur)
 • Sneeuwscootersafari en bezoek aan rendierboerderij (ca. 4,5 uur)
 • Sledetocht en ijsvissen (ca. 4 uur)
 • Bezoek aan de huskyfarm en huskysafari (ca. 4 uur, incl. transfers)
 • Noorderlichtjagen op Pulmankijärvi meer (ca. 2 uur)
 • Gratis gebruik sneeuwschoenen, stepslede's, langlaufski's en tobogan slede
 • Afscheidsdiner op de laatste avond in een typische Lapse hut 'Kota'
 • Sublieme noorderlichtlocatie
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Noorderlichtreis
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Jan, feb & mrt
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Incl. activiteiten
joost-baudoin-noorderlichtgids-voigt-travel

Joost Baudoin

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Nuorgam lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!

Met een directe vlucht vlieg je van Amsterdam naar de kleine Finse luchthaven Ivalo. Nadat je de rei...

Met een directe vlucht vlieg je van Amsterdam naar de kleine Finse luchthaven Ivalo. Nadat je de reisleider en de mede noorderlichtjagers hebt ontmoet reis je eerst naar Inari voor het perfecte entrée in Lapland: een kennismaking met de Lapland en Sámi cultuur in het Sámi Siida museum én een lunchbuffet in het restaurant. Daarna reis je verder door het wonderschone desolate toendralandschap. In Nuorgam ben je te gast bij Marjatta en Raimo en hun zonen, die er alles aan zullen doen om je het naar de zin te maken. Na de check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en krijg je de thermo-overall uitgereikt die je hier goed zult kunnen gebruiken. De gids zal je alvast updaten over de noorderlichtkansen voor deze avond. Ook zul je alvast de omgeving verkennen, zodat je na het smakelijke diner blindelings de beste noorderlichtlocaties kunt vinden. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoenhike naar de Nuorgam heuvels

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van Marjatt...

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van Marjatta op je te wachten in het hoofdgebouw. Deze ochtend ga je op een begeleide sneeuwschoenwandeling door het arctische landschap. Het arctische licht is mooi in de ochtend, dus neem zeker je camera mee. Na de excursie staat de lunch voor je klaar. Na de lunch zullen de gidsen uitleggen hoe je zelf op pad kunt, bijvoorbeeld met een kickslee, op sneeuwschoenen of langlaufski’s. Deze materialen mag je de gehele week gratis gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van de sauna. Eventueel zal de gids deze middag een eerste ‘workshop’ of presentatie inplannen. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig! Maak jij vanavond het vuurtje aan in de kota ?

Duur ochtendprogramma: ca 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Achter een sneeuwscooter door het arctische heuvellandschap

De 3e dag is al aangebroken en steeds beter voel je de rust en stilte van Nuorgam. Na het...

De 3e dag is al aangebroken en steeds beter voel je de rust en stilte van Nuorgam. Na het ontbijt staat er weer een prachtige excursie op het programma. Vanuit de slee voortgetrokken door een sneeuwscooter geniet je van prachtige vergezichten over het Finse en Noorse heuvellandschap. Tot je arriveert bij een bevroren meer waar je in een traditionele hut een traditionele lunch krijgt aangeboden, bereid door vader Raimo en één van zijn zonen. Na de lunch volg je een workshop ijsvissen. Met een grote handboor maak je een gat door het dikke ijs. Met je hengeltje geniet je van de stilte en fabuleuze omgeving. Tot je een arctische vis aan je lijn voelt trekken. Terug in Nuorgam heb je de mogelijkheid om een sauna te pakken en staat er uiteraard weer een verrukkelijk diner voor je klaar. De gids zal zijn noorderlichtbriefing geven. Hopelijk zie je vanavond het noorderlicht aan de hemel dansen.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag en Pulmankijärvi noorderlichtjacht?

Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt heerlijk luieren, je foto’s archiveren, de sauna gebruik...

Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt heerlijk luieren, je foto’s archiveren, de sauna gebruiken óf een optionele excursie boeken. Een aanrader is de Visit Arctic Ocean programma; een dagexcursie waarbij je het Noorse vissersplaatsje Nesseby en het Sami museum in Varangerbotn bezoekt. Na het diner gaan we bij gunstige omstandigheden met auto’s naar het bevroren Pulmankijarvi meer, midden op de grens met Noorwegen. Voor de meest fanatieke fotografen is het een mooie uitdaging om het noorderlicht vast te leggen vanuit een andere locatie met andere composities. Maar ook voor de minder fanatieke fotografen is het een fantastische ervaring om op deze zeer desolate plek je te verwonderen van de Arctische hemel.
Duur avondexcursie: ca. 2-3 uur)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari en bezoek rendierboerderij

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het p...

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het programma. Je leert hoe je de sneeuwscooter veilig kunt besturen: over reeds geprepareerde paden, maar ook door de diepe, verse sneeuw op de vlaktes. Je rijdt met twee personen per sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. Het is een mooie tocht over de hoger gelegen heuvels met een totale lengte van circa 30 km. Na de lunch in Nuorgam Lodge volgt er een korte transfer naar een lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht in zijn traditionele Sami kostuum. Je mag de rendierhouder helpen bij het voeren van een aantal rendieren terwijl hij je vertelt over het leven van en met de rendieren. Ook ga je ervaren of je aanleg hebt om een lasso te werpen! In de traditionele Sami ‘kota’ is het vuur aan en vertelt de rendierherder over de indrukwekkende geschiedenis van de Sami cultuur.  Diner, noorderlichtbriefing en eventuele noorderlichtjacht in Nuorgam.

​Duur programma: ca. 2,5 uur in de ochtend en ca. 2 uur in de middag
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari in Noorwegen

Na het ontbijt vertrek je naar de huskyfarm die zich bevindt aan de Noorse kant van de Teno rivier. ...

Na het ontbijt vertrek je naar de huskyfarm die zich bevindt aan de Noorse kant van de Teno rivier. Na een transfer van ca. 30 minuten maak je kennis met de sledehonden en je krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de farm. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. De tocht duurt ca. 2 uur. Onderweg wordt er een warm drankje en wat snacks geserveerd bij een kampvuur. Nadat je de huskyhonden uitgebreid hebt gefotografeerd, word je weer naar Nuorgam gebracht voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, de sneeuwschoenen weer onderbinden en naar één van de kota's wandelen of de sauna induiken. Rond het diner verzorgt de gids weer de noorderlichtupdate. Noorderlichtjacht in Nuorgam.

​Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en noorderlichtjacht

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak ...

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak een schitterende tocht over de rivier. Het is ook mogelijk om ter plaatse excursies te boeken zoals de King Crab safari. Lunch in Nuorgam (tenzij je voor een excursie kiest). Deze laatste avond wordt een traditioneel Laps diner geserveerd in een typische Lapse hut "Kota" bij het kampvuur en zullen Marjatta, Raimo en hun zonen je vergezellen en vertellen over het lokale leven. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Dan is het tijd voo...

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Dan is het tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!
Dag 2 Sneeuwschoenhike naar de Nuorgam heuvels
Dag 3 Achter een sneeuwscooter door het arctische heuvellandschap
Dag 4 Vrije dag en Pulmankijärvi noorderlichtjacht?
Dag 5 Sneeuwscootersafari en bezoek rendierboerderij
Dag 6 Huskysafari in Noorwegen
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en noorderlichtjacht
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Nuorgam Lodge
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Ter plaatse kun je nog optionele excursies en activiteiten bijboeken, zoals een bezoek aan het Varangerfjord, kingcrab vissen of een rendiersledetocht. Maar wij raden je van harte aan om de prachtige Visit Arctic Ocean excursie aan het Varangerfjord in Noord-Noorwegen al vooraf bij te boeken. 

meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

nuorgam-bezoek-noorwegen-barentszzee

Bezoek aan Noorwegen en de Barentszzee

Je beleeft een arctische dag aan de Barentszzee. Met een transfer word je naar het schiereiland Varanger gebracht, in Noorwegen. Hier breng je een bezoek aan de piepkleine vishaven Nesseby. De Barentszzee stroomt hier de Varangerfjord in en door de invloed van de Warme Golfstroom blijft de fjord daardoor het hele jaar ijsvrij. Een prachtig gezicht: het diepblauwe water van de fjord te midden van de besneeuwde rotsen en stranden. Er is voldoende tijd om foto's te nemen van dit adembenemende uitzicht en je komt meer te weten over de Noorse cultuur en het leven van de vissers in deze noordelijke omgeving. Je bezoekt het Varanger Sami museum in Varangerbotn waar je kennis kunt maken met de vroegere manier van leven van de Sami bij de fjorden. Onderweg lunch je in een lokaal restaurant in Noorwegen met een typische Noorse lunch en ook wordt er een stop gemaakt bij de lokale zilversmid.

 • Prijs: € 165 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B. minimum aantal

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2895 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.785 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  Noorderlichtreis Luosto
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 15 mrt '25, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlicht finale

  Noorderlicht finale
 • Mét ervaren reisleider Meest volledige Lapland reis
  8 dagen, groepsreis, halfpension + aantal lunches, v.a. € 3.295 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  Groepsreis Lapland Compleet
 • Finland én Noorwegen met exclusieve activiteiten
  5 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden
 • Incl. geweldige activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, Sallatunturi, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  Noorderlichtreis Lapland
 • Singlereis naar Arctisch Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Nuorgam Singles

  Nuorgam Singles