Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge

Tijdens dit weekend Lapland verblijf je in een prachtige houten lodge; de Isokenkaisten Klubi. Verscholen aan de oever van het Heikijärvi meer, beleef je tijdens deze vakantie een gastvrijheid zoals je dat nog nooit hebt ervaren. De lodge is prachtige ingericht en de zussen Katja en Sirpa Kämäräinen zetten je dagelijks de heerlijkste gerechten voor. Beleef dit weekend een traditioneel Fins diner, geniet van de rooksauna met turfmasker, maak een huskytocht, een sledetocht achter een sneeuwscooter en sneeuwschoenwandeling. Dit weekend zal je voor altijd bijblijven.

Verzorging
Je verblijft 3 nachten op basis van volpension. Vanwege het kleinschalige karakter van het restaurant dineer je gezamenlijk met de groep. Het diner bestaat uit een 3 gangen diner van uitstekende kwaliteit. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 50 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Liever een midweek of week?
Het is ook mogelijk om 5 of 8 dagen in Isokenkaisten Klubi te verblijven.
Bekijk hier Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge
Bekijk de weekreis Isokenkäisten Klubi Lodge

Highlights

 • Gebruik winter uitrusting zoals sneeuwschoenen, stepslede en langlaufski's
 • Sledetocht naar de heuvels van Kuntivaara (ca. 2 uur)
 • Huskytocht 12 km (ca. 1,5 uur)
 • Traditinele Lapse lunch in kota en rooksauna met turfmasker
 • Traditioneel Fins diner
 • Sneeuwschoenwandeling door de besneeuwde bossen (ca. 1 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 4 dagen
 • Volpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
katja-sirpa-ikk-lapland

Katja en Sirpa

Gastvrouwen Isokenkäisten Klubi

Op de kaart

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland de husky's wachten al op je!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Je voelt je gegarandeer...

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na een lichte lunch staan de huksy's buiten al op je te wachten. Eerst krijg je instructies hoe je de slede bestuurt en daarna ga je een huskytocht van 12 km maken. De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. ‘s Avonds is er een traditioneel Fins diner. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten uit de streek. Katja en Sirpa zorgen deze avond voor een prikkeling de zintuigen en vertellen alles over de geschiedenis en het leven in de regio. Overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 1,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota

Je brengt de dag door in de omgeving van de lodge. Na een stevig ontbijt trek je er onder begeleidin...

Je brengt de dag door in de omgeving van de lodge. Na een stevig ontbijt trek je er onder begeleiding op uit voor een sneeuwschoenwandeling. Na deze frisse start duik je met gastvrouwens Katja en Sirpa in de geschiedenis en tradities van Isokenkaisten Klubi lodge. In de traditionele kota bereidt Sirpa boven het open vuur een heerlijke Lapse lunch en als je het leuk vindt mag je hierbij helpen. Ondertussen leer je van alles over de Finse en Lapse keuken. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! Het eten zal je goed smaken: de sauna maakt hongerig en tenslotte heb je zelf aan de voorbereidingen gewerkt. Eet smakelijk! Diner en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sledetocht naar Kuntivaara

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavi...

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je nog de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch is het tijd om de omgeving te ontdekken per slede. Deze wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter en glijdt over de sneeuw door de besneeuwde bossen en naar de top van Kuntivaara heuvel. Het adembenemende uitzicht zul je niet snel vergeten. Diner in Klubi Restaurant en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scand...

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland de husky's wachten al op je!
Dag 2 Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota
Dag 3 Sledetocht naar Kuntivaara
Dag 4 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

sneeuwscootersafari-ruka

Sneeuwscootersafari in Ruka

Tijdens deze lange sneeuwscootersafari word je door een gids naar de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van het Ruka-Kuusamogebied meegenomen. De tocht is ideaal voor gezinnen en beginners. Halverwege wordt er een pauze ingelast midden in de wildernis waar je geniet van de stilte van de natuur. Er worden warme dranken en een kleine snack geserveerd.

 • Prijs: € 136 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 tot 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

ijsvissen-ikk

IJsvissen op een bevroren Fins meer

Een typisch Finse hobby! Het wordt ook wel de "lokale meditatie" genoemd. Dit is je kans om je geluk te beproeven bij het ijsvissen. De gids stelt je de uitrusting voor en leert je de kneepjes van het ijsvissen. Nadat je een gat in het meer hebt geboord kun je baars, witvis of snoek vangen. Vis vangen is het doel, maar niet de enige reden om het meer op te gaan. Een onvergetelijk avontuur!

 • Prijs: € 63 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
river-floaten-ruka

Arctic river floating

Een excursie waarbij je op de rivier drijft - een spannende en tegelijkertijd zeer ontspannende activiteit. Ter plaatse krijg je een speciaal pak dat je droog en warm houdt en dat er natuurlijk voor zorgt dat je blijft drijven. Na de veiligheidsinstructies die je van een professionele gids ontvangt, vertrekt het groepje naar de rivier. Dan drijf je gewoon lekker op je rug langs de langzame stroom van de rivier, met uitzicht op de prachtige besneeuwde landschappen. Na het floaten warm je op met een heerlijk warm drankje.

 • Prijs: € 165 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimale lengte van 150 cm is vereist. Minimumleeftijd is 14 jaar.
bijzonder-overnachten-salla-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van deze bijzondere overnachting wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

aurora-hut-ikk-thumb

Overnachting in een Aurora Hut

Breid je reis uit met een fantastische overnachting in een Aurora Hut! Deze eco-hutten worden ingevroren in het Heikinjärvi meer, op zo’n 100 meter van het hoofdgebouw. De buitenkant van de hut is volledig van glas, waardoor je de sterrenhemel vanuit je bed kunt aanschouwen. En wie weet vang je wel een glimp op van het noorderlicht?

 • Prijs: € 174 bij 2 personen per hut
 • Duur: 1 nacht

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2803 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Middle of nowhere
  4 dagen, Volpension, v.a. € 2.245 p.p.

  Weekend Ollila Lodge

  Weekend Ollila Lodge
 • Lodge met Finse sauna en bubbelbad Boekbaar 2024-2025
  4 dagen, volpension, v.a. € 1.745 p.p.

  Weekend Papin Talo Lodge

  Weekend Papin Talo Lodge