Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge

Tijdens dit weekend Lapland verblijf je in een prachtige houten lodge; de Isokenkaisten Klubi. Vlakbij de grens met Rusland, verscholen aan de oever van het Heikijärvi meer, beleef je tijdens deze vakantie een gastvrijheid zoals je dat nog nooit hebt ervaren. De lodge is prachtige ingericht en de zussen Katja en Sirpa Kämäräinen zetten je dagelijks de heerlijkste gerechten voor. Beleef dit weekend een traditioneel Russisch diner, geniet van de rooksauna met turfmasker, maak een huskytocht, sneeuwscootertocht en sneeuwschoenwandeling. Dit weekend zal je voor altijd bijblijven.

Verzorging
Je verblijft 3 nachten op basis van volpension. Vanwege het kleinschalige karakter van het restaurant dineer je gezamenlijk met de groep. Het diner bestaat uit een 3 gangen diner van uitstekende kwaliteit. 

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 50 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Liever een midweek of week?
Het is ook mogelijk om 5 of 8 dagen in Isokenkaisten Klubi te verblijven.
Bekijk hier Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge
Bekijk de weekreis Isokenkäisten Klubi Lodge

Highlights

 • Gebruik winter uitrusting zoals sneeuwschoenen, stepslede en langlaufski's
 • Sneeuwscootersafari naar de heuvels van Kuntivaara (ca. 2 uur, 2 personen/sneeuwscooter)
 • Huskytocht 12 km (ca. 1,5 uur)
 • Rooksauna met turfmasker
 • Traditioneel Russisch diner
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 4 dagen
 • Volpension
 • Januari - februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
katja-sirpa-ikk-lapland

Katja en Sirpa

Gastvrouwen Isokenkäisten Klubi

Op de kaart

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Check-in en informatieb...

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Check-in en informatiebijeenkomst in het Klubi restaurant met lunch. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na de lunch is het tijd om de omgeving te ontdekken op een wel heel bijzondere manier; je krijgt de basis principes uitgelegd van het gebruik van speciale sneeuwschoenen, stepsledes en langlauf ski's. Je mag hier gedurende het gehele verblijf gratis gebruik van maken om de wondere witte wereld verder te ontdekken. Je zit hier direct aan de Russische grens en de waarschuwingsborden om niet verder te gaan, staan op het land. Het is dus niet gek om een beetje wegwijs gemaakt te worden door de gastvrouw! Bij terugkomst is de elektrische sauna al warm gestookt voor je. Diner en overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskysafari en Russisch diner

Na het ontbijt staan de enthousiast blaffende husky's buiten al op je te wachten. Na een korte i...

Na het ontbijt staan de enthousiast blaffende husky's buiten al op je te wachten. Na een korte instructie hoe je de slede bestuurt ga je een huskytocht van 12 km maken. De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. De namiddag heb je ter vrije besteding. Je kunt langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen of in alle rust een boek lezen bij de open haard. De twee zussen geven je graag tips. Het diner is een waar feest vanavond. De Russische stijl van dineren is overvloedig, lang en uiteraard met wodka! De Zakuskas spelen de hoofdrol in het menu. Dit is precies hoe een Russisch feest wordt geserveerd in Restaurant Klubi. Sirpa en Katja vertellen je over het traditionele leven en eten in dit grensgebied.
Duur dagprogramma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren en rooksauna

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavi...

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je nog de ochtend ter vrije besteding, misschien heb je dat wel nodig na gisteravond... Na de lunch is het tijd om de omgeving te ontdekken per sneeuwscooter, onder leiding van een ervaren gids. Na een korte instructie vertrek je vanuit Klubi met 2 personen op een sneeuwscooter voor een prachtige tocht van circa 20 km door de besneeuwde bossen en naar de top van Kuntivaara heuvel, met uitzicht over Rusland. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie bij een kampvuur en kun je van bestuurder wisselen. Bij terugkomst wacht je een aangename beloning. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! Diner in Klubi Restaurant en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scand...

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Huskysafari en Russisch diner
Dag 3 Sneeuwscooteren en rooksauna
Dag 4 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

aurora-hut-ikk-thumb

Overnachting in een Aurora Hut

Breid je reis uit met een fantastische overnachting in een Aurora Hut! Deze eco-hutten worden ingevroren in het Heikinjärvi meer, op zo’n 100 meter van het hoofdgebouw. De buitenkant van de hut is volledig van glas, waardoor je de sterrenhemel vanuit je bed kunt aanschouwen. En wie weet vang je wel een glimp op van het noorderlicht?

 • Prijs: 19 dec t/m 22 dec en 6 jan t/m 26 mrt: € 218,50 | 23 dec t/m 5 jan € 312,50
 • Duur: 1 nacht

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Romantisch
  4 dagen, Volpension, v.a. € 1.495 p.p.

  Weekend Papin Talo Lodge

  weekend-papin-talo-lodge-thumb
 • Middle of nowhere
  4 dagen, Volpension, v.a. € 1.975 p.p.

  Weekend Sneeuwavontuur Ollila

  weekend-sneeuwavontuur-ollila-header-thumb